Умна възглавница спира хъркането

2014-02-22 17:35:00
Умна възглавница спира хъркането
Снимка: dailymail.co.uk

Хъркането е един доста разпространен проблем и обхваща голям кръг от хора. Той е изключително неприятен и може да ви лиши от близостта на гаджето. Появява се, когато горните дихателни пътища са блокирани или стеснени или от мускулите на гърлото или от секрети от алергени. За всички онези, които искат да имат топли нощи, в които да усещате близостта на любимия човек, но хъркането ги проваля, има решение — умна възглавница.

 

 

Напредъкът на технологиите си каза думата и с всеки изминал ден сме свидетели на все повече умни изобретения. Започвайки с телефоните, преминавайки през часовниците, и стигайки до химикалките, или пък каските, осъзнаваме, че всичко около нас ни дава обещание да бъде толкова умно, че да улесни с пъти живота ни.

 

Именно такова е и обещанието на умната възглавница, чрез която може да се отървете от неприятния звук на хъркането. За да накара човек да спре да хърка, възглавницата го подбутва, принуждавайки го да вземе друга позиция или пък нежно го събужда. За целта изобретението разполага с вграден микрофон, който улавя звуците от спящия.

 

За максимално улеснение, създателите на умната възглавница са внедрили два режима, в зависимост от силата на хъркане. Ако се славите с наистина силна дъскорезница, то се препоръчва да използвате по-малко чувствителният сензор, ако пък сте точно обратното, изберете чувствителният.

 

Ако микрофонът улови хъркането ви, докато спите, то възглавницата автоматично ще стартира процес на надуване на вътрешния джоб, който ще я направи с 8 см по-висока. Според създателите, това разстояние е достатъчно да накара хъркащия да заеме друга позиция, тъй като по-големият ъгъл на възглавницата отваря дихателните пътища или кара човек да се помръдне и да заеме по-удобна позиция за сън, например да се завърти.

 

Освен това може да се възползвате и от още една опция — сами да настроите кога да започне работа умната възглавница. Ако например искате първо да заспите дълбоко и едва след това да осигурите максималната тишина в стаята, то може да настроите възглавницата си да включи микрофона си след 30 минути, като по този начин ще си осигурите необходимото време, за да изпаднете в непробудно състояние.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия