Как да се сдобиеш с красива и гладка кожа?

2014-02-14 10:01:00
Как да се сдобиеш с красива и гладка кожа?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да има красива и сияйна кожа. За да бъде кожата ти нежна, гладка и свежа, трябва да полагаш грижи и да не водиш начин на живот, който да я съсипва. Какво да правиш и какво да не правиш за да имаш красива кожа?

 

Тютюнопушене. Ако всички хора имахме еднаква кожа, но някои пушеха и редовно се излагаха на слънце, а други – не, тогава щеше ли да има разлика между двете групи? Разбира се, че да. Американски учени изследвали 186 двойки близнаци. Те били акнетирани за начина им на живот и ежедневните им навици. Тези, които пушели и прекарвали повече време на слънце, изглеждали по-състарени, отколкото своя брат или сестра, които не пушели и избягвали слънчевите бани.

 

Това, което можеш да направиш за да се подобри състоянието на кожата ти или да не се увреди в бъдеще е да използваш слънцезащитни кремове с фактор 30 или повече, да се мажеш през около 2-3 часа, когато си изложена на слънце и да не пушиш.

 

Внимателна грижа. Прекалената употреба на козметични продукти е голяма грешка, която повечето хора правят, когато искат да се погрижат за кожата си. Някои жени имат голям афинитет да ползват какви ли не козметични средства, но прекаляването може да навреди. Употребата на множество различни продукти може да увреди кожата ти, защото някои съставки си взаимодействат и така действието им намалява или изчезва.

 

 

Време. Продуктите, които използваш, се нуждаят от време за да подействат. Смяната на една козметика с друга на всеки две седмици може да бъде противопоказна. Дай шанс на продукта да подейства. За да си сигурна, че даден продукт ти харесва или не, най-малко трябва да изхабиш цялата туба или бутилка. Разбира се, изключение прави ако кожата ти реагира зле и имаш зачервявания, възпаления или болка. Тогава веднага спри да използваш продукта.

 

Баланс. Много голямо влияние върху кожата има начина ти на живот и пълноценното хранене. Особено в тези години, трябва да се храниш балансирано и да си набавяш всички необходими витамини и минерали. Спортувай редовно за да изхвърляш токсините от тялото си и не забравяй, че здравият сън също е много важен.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия