Навиците, които вредят на кожата ни

2014-02-07 15:31:00
Навиците, които вредят на кожата ни
Снимка: Dreamstime

Голяма част от представителките на нежния пол имат проблеми с кожата. Не си мислете, че след като излезете от пубертета и лицето ви ще стане гладко и ще забравите за досадните пъпки. Да, те ще са много по-малко и ще се появяват от време на време, но надали ще се отървете от тях напълно.

 

 

Ежедневно излагаме кожата си на най-различни влияния като атмосферата, мръсния въздух, времето, микробите и т.н. За да я предпазим максимално добре, трябва да полагаме грижи за нея всеки ден. Хубаво е обаче да знаете кои наистина е полезно за кожата и кое й вреди:

 

Гримасите – когато човек се мръщи, по лицето му се появяват миниатюрни бръчици. Изтощената кожа и фините бръчици се появяват именно заради гримасите, които правите. Затова внимавайте с тях и се усмихвайте повече, отколкото се мръщете!

 

Парата – доста жени често застават над тенджера с гореща вода, за да може парата им да разшири техните пори и да почистят лицето си в домашни условия. Същото се случва и в козметичните кабинети, само че там парата идва от специална машинка. Доказано е, че ефектът на парата ограничава еластичността на кожата и води до унищожаване на нивото на колагена. За да не си вредите на кожата, правете тези процедури по-рядко.

 

Липсата на сън – сънят е изключително важен за човешкото здраве. Липсата му води до редица проблеми и дори до влошаване на външния ви вид. Затова спете, за да бъдете здрави и красиви! Безсънието води до тъмни кръгове под очите, петна и т.н.

 

Водата – във водата от чешмата има прекомерно количество хлор, което отмива нужното количество мазнини на кожата и по този начин тя не може да се предпазва от различните фактори, които й оказват влияние. Използвайте филтри, за да омекотите ефекта от течащата вода.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия