Зареди се с енергия за по-добро настроение!

2014-02-13 18:26:00
Зареди се с енергия за по-добро настроение!
Снимка: freedigitalphotos.net

Много е лесно да се цупим на дивана пред телевизора или на бюрото пред компютъра и да обвиняваме за несгодите си целия заобикалящ ни свят. Наистина, животът на тийнейджъра сякаш става все по-труден и объркан финансово и емоционално, но трябва ли да се изживяваме като жертви и да не правим дори това, което е по възможностите ни? Добрата новина е, че с малко усилия можем да подобрим качеството си на живот и да постигнем мечтите си, а какво по-подходящо време за това от втория месец на Новата 2014 година?

 

Празниците и обилните трапези отминаха. Време е да се настроим и заредим с будно съзнание и готови за дела и подвизи. Бъдете по-здрави, по-добри и изпълнени с повече оптимизъм!

 

Най-доброто раздвижване за всички нас е това, което става част от начина ни на живот. Затова си поставете цел, която да следвате през цялата година, а не само в идните дни и седмици. С ходенето не можете да сбъркате! Когато не се напрягате с непосилни упражнения, няма да се нараните или контузите, нито да се разочаровате от постижението си и да се откажете светкавично.

 

Само половин час бързо ходене на чист въздух дневно ще изчисти от главата ви лошите мисли,ще ви ободри и ще засили метаболизма ви. И е напълно безплатно: не изисква плащане на карти за спорт, никаква специална подготовка или екипировка!

 

 

Разходката всеки ден (а нашата страна е облагодетелствана с прекрасна планина на минути от столицата, много паркове и исторически местности край градовете и по-малките населени места) доказано подобрява физическото състояние на организма (равновесие, стойка, мускули и стави) и държи в кондиция сърдечносъдовата система. Много хора с едно "просто" ходене сред природата понижават кръвното си налягане, поотслабват и се зареждат с енергия, за да учат или работят още по-ефективно.

 

Редовните енергични разходки намаляват риска от ранна смърт, затлъстяване, диабет тип 2 и депресия, затова американската Асоциация за сърдечно здраве препоръчва минимум 150 минути седмично да прекарваме в подобна лека до умерена физическа натовареност.

 

Не отлагайте и това раздвижване „за следващия понеделник" или „докато се оправи времето". Станете по-рано, обуйте се и се облечете според сезона и направо излезте навън. Правете това всяка сутрин - когато е най-подходящото време за задвижване на системите в организма - и поне две седмици подред, за да свикнете. Не се пресилвайте, не се претоварвайте и си поставете постижими цели.

 

Всеки ден по малко увеличавайте темпото или времето на чист въздух и се водете само от приятното преживяване и възможностите си. Ключът към вашия успех е да преодолеете летаргията (или направо мързела) и да сте постоянни. И нека това стане част от начина ви на живот!

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия