Няколко начина да забравите за мокрите петна под мишниците

Напълно нормално е, когато е топло, човек да се поти. Но като при всяко друго нещо и тук си има някакви граници. Ако сте един от „щастливците“, което страдат от прекомерно изпотяване, то

2012-03-30 10:31:00
Няколко начина да забравите за мокрите петна под мишниците
Снимка: sxc.hu

Напълно нормално е, когато е топло, човек да се поти. Но като при всяко друго нещо и тук си има някакви граници. Ако сте един от „щастливците“, което страдат от прекомерно изпотяване, то тази статията ще ви бъде полезна. Предполагам, че ви е омръзнало да се притеснявате, че имате мокри петна под мишниците, отзад блузата ви често е мокра и дланите ви се потят с или без причина.. Обличате предимно тъмни дрехи и не смеете да вдигнете ръцете си, за да не се видят издайническите петна.

 

Вижте няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да се справите с този наистина досаден проблем:

 

Спортувайте – сигурно този съвет ви се струва странен, но движението може да ви помогне да се справите с прекомерното изпотяване. Когато човек спортува, той снема стреса от себе си, а голяма част от хората се потят, когато са нервни. Затова се запишете на спорт, който харесвате, и започнете да го практикувате редовно. Така хем ще сте здрави, хем ще забравите за проблема с потенето.

 

Намалете консумацията на алкохол, кафе и пикантни храни – кафето и енергийните напитки стимулират нервната система, а това може да ви накара да започнете да се потите, без дори да е топло. Ограничете или най-добре спрете да пиете спиртни напитки, ако сте любител на кафето, пийте максимум две чаши дневно. След това е хубаво да изпиете половин литър вода. Ако имате проблем с изпотяването, по-добре избягвайте да ядете люти храни, защото те ще ви изпотят допълнително.

 

Купете си козметични продукти против изпотяване – навсякъде ще намерите дезодоранти/пудри против изпотяване, но най-добре заложете на тези, които са специално предназначени за спортисти. Ако във вашият град не се предлагат такива, потърсете в интернет и със сигурност ще намерите.

 

 

Започнете да използвате талк/пудра – в бебешката пудра се съдържа талк, който помага за абсорбирането на потта и успокоява кожата. Хубавото при тази пудра е че може да се използва навсякъде по тялото – мишниците, дланите, стъпалата и т.н. Недостатъкът на бебешката пудра е, че оставя бели петна, затова трябва да се слага, когато човек е без дрехи.

 

Консумирайте билков чай – билковият чай ще намали потенето и ще стимулира имунната ви система. Наблегнете на чайове, в които има витамин В. В случай, че не сте любител на чайовете, купете си от аптеката витамин В на таблетки.

 

Бъдете спокойни – голяма част от хората се потят, когато са притеснени. Затова се научете да сдържате емоциите си и не се впрягайте за всичко, което не ви допада. Колкото и да се ядосвате, не можете да решите всички проблеми, които са ви налегнали. Когато ви е нервно, пуснете си любимата музика, настанете се удобно на дивана/в леглото и релаксирайте.

 

Охлаждайте тялото си – ако обичате да се къпете с горещ душ, то е хубаво поне веднъж да пуснете само студена вода и да поседите 2-3 секунди под струята. Лятно време консумирайте сладолед и други разхлаждащи храни и напитки, които ще разхладят организма ви.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
vannpersie93
преди 12 години

използвайте odorex :p страшно ефективно е


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия