Какво трябва да хапваме през зимата, за да сме здрави?

2014-01-27 22:36:00
Какво трябва да хапваме през зимата, за да сме здрави?
Снимка: Dreamstime

Всеки сезон си има своите плюсове и минуси. Зимата определено е красива, когато навън навали сняг, но температурите са доста ниски и човек трябва да има здрава имунна система, за да не се разболее. А, за да бъде човек здрав трябва да приема нужните витамини и минерали. Вижте кои са храните, които трябва да бъдат неизменна част от зимното ви меню, за да сте здрави и през студените зимни дни:

 

 

Цвекло – в него се съдържат фосфор, калий, магнезий и витамини А, В и С. Помага срещу проблеми със сърцето и може да се консумира под формата на сок, в салата или в супа. Изборът е ваш!

 

Праз – хубавото при него е, че е нискокалоричен и няма да доведе до натрупване на излишни килограми. Също така в праза има витамин К и фолиева киселина, която премахва свободните радикали и пази от болести.

 

Брюкселско зеле – то съдържа в себе си витамини А и С, както и калий и калций. Специалистите препоръчват да се приготвя на пара, за да не загуби ценните си съставки.

 

Гуава – при нея е много важно да се консумира редовно, защото по този начин се натрупва ликопен в организма, който пази от рак и сърдечни заболявания. Също така гуавата е богата на фибри и калий и притъпява апетита.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия