Как да не изсушаваш кожата на тялото си?

2014-01-21 11:00:00
Как да не изсушаваш кожата на тялото си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Едно от най-ефективните средства както за събуждане е душът. Той ни дава свежест, освобождава ни от мръсотията, стяга тъканите и стимулира кръвообращението.

 

За да подобрим ефекта от душа обаче, можем да помогнем малко на тялото си да се освободи от всичко, което запушва порите на кожата. Вземете суха четка за тяло (за предпочитане от естествен косъм) и масажирайте тялото си с леки кръгообразни движения. Започва се от стъпалата на краката и се разтрива нагоре, по посока на сърцето. Така триминутният масаж на ден ни помага да повишим жизнеността на нашата кожа и да подобрим циркулацията на кръвта. С помощта на четката за тяло кожата се подготвя за душа, но внимавайте, ако имате ранички или възпалени места, не ги докосвайте с четката, защото могат да се разранят или замърсят.

 

И така, време е за най- хубавата част - душът. Тук също има няколко подробности, на които трябва да се обърне внимание. Вземането на душ не е същото като стоенето във вана. Първото е доста по- краткотрайно. 5-10 минути са напълно достатъчни. Иначе изсушаваме кожата си и се уморяваме. Водата не бива да е много гореща, а по-скоро топла, приятна за ръцете.

 

Най-добре е първо да натъркате тялото си с няколко капки душ-гел или лосион за тяло. Трябва да знаете, че прекалената употреба води до разрушаване на киселинната защитна обвивка на кожата. След това облейте тялото си първо с хладка, а след това бързо със струя по-студена вода. Последното е малко неприятно, особено ако не сте се събудили.

 

Така обаче гарантирано ще се стегнат тъканите и кожата ви ще се ороси. Ако сте направили процедурата с четката за тяло, търкането с хавлиена кърпа след душа е напълно излишно. Затова само леко потупвате с нея и подсушавате. Много важна стъпка в грижата за кожата е нанасянето на крем, масло или лосион.

 

 

Не пропускайте да намажете цялото си тяло (включително и лицето) след измиване с крем, защото така се възвръщат изгубената влага и мазнини на кожата, а именно те я предпазват от нараняване и раздразнение. На пазара се предлага широка гама от козметични продукти, предназначени за различен тип кожа, които най-често я подхранват и тонизират, Като цяло обаче те могат да се разделят на течни масла за поддържане на кожата, кремове и лосиони за тяло. Купувайки тези продукти, най-добре търсете на етикет чето естествени вещества и природни екстракти, защото те не алергизират кожата и я щадят максимално.

 

 

Течните биомасла са особено подходящи за суха кожа. Те не съдържат багрила, животински мазнини или синтетични съставки, осигуряват необходимата влага и правят кожата мека и гладка след използване. Не ги бъркайте с масажните масла, тяхното преназначение е ръцете да се плъзгат по-добре по кожата, те не попиват в нея. а се изпаряват на повърхността. Лосионът за тяло е емулсия от масло и вода. задържаща ценни мазнини и масла.

 

Качественият продукт не предизвиква изпотяване, а веднага попива в кожата, за да действа там. След вземането на душ нанасянето на подхранваща козметика е хубаво да стане върху леко влажна кожа, тогава тя най-добре попива и приема ценните вещества. Движенията са точно както при четковия масаж - от долу на горе към сърцето, за да се активизира кръвообращението.

 

Можете да нанесете по-мазен крем на особено твърдите места по тялото - лактите, коленете и петите. Втривайте го добре, за да не се изпоти кожата ви и да не оставя мазни петна по дрехите. След тези недълги процедури свежестта на тялото ви за целия ден е гарантирана, а настроението ви несъмнено ще се повиши.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия