Какви грешки допускаме, когато се гримираме?

2014-01-19 14:34:00
Какви грешки допускаме, когато се гримираме?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички знаем, че женската част от населението е много по-суетна, отколкото мъжката. Винаги се замисляме за външния си вид и трескаво търсим начини да го подобрим. Добрата новина е, че с малки усилия и повече внимание върху себе си можем да постигнем много. Пръв помощник в тази 'битка за красотата' е гримът. Време е да посегнем към молива, спиралата, пудрата, червилото и гланца за устни.

 

Следващите няколко съвета за използването на грима са много практични и ще ви помогнат да подчертаете индивидуалността си. Не забравяйте да използвате обаче само качествена и изпитана козметика, която не причинява обриви и други алергични реакции. На пазара вече се предлагат и естествени продукти от гамата на козметиката, които са чисти и натурални, без консерванти и химикали, които увреждат кожата ни.

 

Важно е да знаете, че цената невинаги е определяща за качеството на продукта. Зад широко рекламираната козметика често не се крие нищо уникално освен цената може би. Затова четете внимателно ситните буквички на етикета и купувайте възможно най-натуралните продукти.

 

Тъмните сенки смаляват окото, а светлите го уголемяват. Така че, преди да пристъпите към тях, се съобразете с цветовете на тоалета и с големината на очите си.

 

 

При розова кожа най-подходящ е фон дьо тен с лек сивкав нюанс. При жълтеникава кожа е удачно да използвате течен фон дьо тен с лек розов оттенък, а бледото лице изглежда по-добре с течна пудра в топло бежово.

 

Ако устните ви не са еднакво широки, можете оптично да промените това. За по-широката устна използвайте по-тъмно червило, а за по-тясната - с един тон по-светло червило.

 

По-големите устни можете да умалите с помощта на молива за устни. Ограничителната линия се изтегля по вътрешния ръб на устата и с червилото се попълва само този участък. При прекалено малките устни се прави точно обратното: контурът излиза малко извън очертанията на устните, но внимавайте! Ако прекалите, веднага си личи.

 

Ако излизате вечерта навън и искате да имате т.нар. котешки поглед, първо изтеглете нежна очна линия по цялата дължина на окото, а след това във външния ъгъл на клепача можете да нанесете очната линия леко косо нагоре. Външните ъгли на очите се подчертават с тъмни сенки. Под миглите на долните клепачи се поставя съвсем малко от същите сенки и леко се размазва. На миглите се слага повече спирала.

 

Моливите за очи трябва да се подострят добре. Ако са много меки, можете да ги поставите за малко в хладилника. Това помага и при размекнато червило. Обратният вариант също не е за предпочитане! Ако моливът ви е много твърд, подръжте го за секунди над пламъка на запалка, така ще се омекоти и няма да дразни окото.

 

Ако очите ви са прекалено раздалечени, очертайте цялото око с молив. Ако пък разстоянието между тях е много малко - подчертайте само външните ъгли.

 

Носенето на контактни лещи често е истинско предизвикателство за поставянето на грима. Сложете си лещите, преди да започнете гримирането. Избягвайте прахообразни сенки и изобщо всякакъв вид пудра. Нежният прах на тези продукти лесно може да попадне върху лещите и да предизвика сълзене. Не поставяйте спиралата плътно до основата на миглите, отново поради същото съображение.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия