Вредни ежедневни навици

2013-12-25 16:32:00
Вредни ежедневни навици
Снимка: sxc.hu

Всеки един от нас има определен режим, който дори не осъзнава като такъв, но въпреки това спазва всеки ден. Повтарянето на определени действия ги превръща в навици, а някой от тях са изключително вредни. Не, нямаме предвид цигарите и алкохола, за тях сме сигурни, че знаете колко са вредни. Искаме да ви покажем, че има някой малки специфики в ежедневните ви навици, които са напълно погрешни, но едва ли подозирате за тях. Вижте кои са те:

 

 

Миенето на зъби

 

Вярваме, че всеки един от вас си мие редовно зъбите, защото осъзнава колко важно е това за здравето ви. Но колко от вас знаят, че миенето на зъби, непосредствено след ядене е вредно? Едва ли са много. Съветваме ви веднага след ядене да се задоволите единствено с изплакване на устата и да изчакате 20 – 30 минути преди да пристъпите към четката за зъби, в противен случай вкарвате киселинността по-навътре в емайла ви.

 

Бръснене

 

Бръсненето е неделима част от ежедневието на по-порасналите момчета, а не са малко и момичетата, които прибягват към него по една или друга причина. Важно е обаче, когато се бръснете да съобразите момента, в който го правите. Непрепоръчително е да бъде вечер, тъй като кожата ви става свръх чувствителна и лесно податлива на странични влияния като вятър, студ, бактерии и др.

 

Миене на ръцете

 

Друго ежедневно занимание, което мнозина правят погрешно е миенето на ръцете. То трябва да стане чрез обилно количество сапун или подходящ препарат, който да се нанесе върху ръцете, чрез втриване. След което трябва добре да се изплакне. Целият процес има продължителност поне 30 секунди, в противен случай ще оставите бактериите по себе си или пък част от препарата, който може да ви доведе до резистентност към антибиотици и дори до хормонални промени.

 

Взимането на душ

 

Къпането също има своите подводни камъни, за които мнозина от нас не знаят. Ежедневният душ, ако в него третирате косата си с шампоан, всъщност е вреден за нея, тъй като унищожава важен за косъма секрет наречен себум, на който се дължи блясъка му. За да може да балансира загубите, организма произвежда повече от секрета, което пък води до омазняване на косата. Дългият душ също е вреден, тъй като премахва т,нар. "добри бактерии" за косата.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
The Cheetah
преди 10 години

Ама то всичко е вредно..

Azoria
преди 10 години

Извод: не се къпеш, не се бръснеш, не си миеш ръцете и зъбите или го правиш колкото се може по-рядко, за да си по-здрав! :D

BonyBunny^.^
преди 10 години

От днес спирам да се къпя!!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия