Момчета, вижте защо не трябва да пушите марихуана

2013-12-14 16:00:00
Момчета, вижте защо не трябва да пушите марихуана
Снимка: sxc.hu

Марихуаната е едно от разпространените наркотични вещества сред младежите. Все по-често можем да видим много от тях, които свиват цигари и я употребяват необезпокоявани, въпреки че тя не е легализирана в България. Положението е толкова зле, че честа картина е дори в двора на обикновено училище лесно да може да се сдобиете с цигара от нея. Марихуаната има множество действия върху човека, но скорошно проучване откри още едно, леко необичайно и със сигурност неприятно.

 

 

Марихуаната усилва текущото настроение, предизвиква лека еуфория и забележимо изостряне на всички сетива , променя себеоценката и усещанията за пространство и време. При високи дози е възможно да се наблюдават слаби халюцинации, предимно при хора, които имат опит с употребата на халюциногени. Наблюдават се по-често слухови, отколкото зрителни халюцинации, възможни при висока доза са леки халюцинации със затворени очи.

 

Mарихуаната може да доведе до състояние на параноя. При неопитните потребители могат да се наблюдава тревожност, евентуално прерастваща в пристъп на паническо разстройство, съпроводено от психосоматични явления - сърцебиене, задушаване, гадене, повръщане и колапс. Предполага се, че тези явления до голяма степен са резултат по-скоро на страха от наказание, съществуващ в страните, където употребата на марихуана се преследва от закона.

 

Освен всичко това, учени наскоро откриха, че пушенето на марихуана често води до развитието на гинекомастия, което е доброкачествено увеличение на млечната железа при мъжете.

 

Както добре се досещате, това означава, че момчетата лесно могат да се сдобият със силно изразени гърди, което може да бъде в толкова голяма степен, че да се наложи да носят специални сутиени. За разлика от женския еквивалент, този позволява гърдите да се скрият в максимална степен, така че да не създават некомфорт на притежателя им.

 

Освен ако нямате по-нестандартни сексуални наклонности, ако не заради здравето, то заради външността си, спрете с употребата на наркотика. За ваше добро е!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия