Как да поддържаш усмивката си винаги красива? [част първа]

2013-12-06 11:30:00
Как да поддържаш усмивката си винаги красива? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всеки човек, без значение мъж или жена, без значение от възрастта, иска да има хубава усмивка и здрави зъби. Когато човек е усмихнат винаги е по-привлекателен, изглежда по-добре и хората са по-склонни да общуват с него. А за да имаш най-красивата усмивка, освен да е искрена, тя трябва да е поддържана.

 

Всеки тийнейджър иска да има красиви, равни, бели зъби, с които да омайва противоположния пол, когато се усмихне. Факт е, че хората гледаме усмивката в човека и това е лесен начин някой да те хареса. Сега ще ти дадем няколко съвета как да поддържаш прекрасна усмивка.

 

Първо ще обърнем внимание на храната, която е препоръчително да се консумира. Стоматолозите препоръчват приемът на много пресни зеленчуци, зърнени храни и плодове. Ябълки, круши, моркови, карфиол и краставици, това са само част от храните, които трябва да приемаш в изобилие. Тези храни са богати на фибри и са изключително полезни, а също така действат като естествена четка за зъби.

 

Не трябва да забравяш, че захарните продукти съдържат рафинирана захар, която е вредна за зъбите и венците. Това не значи окончателно да спреш всичко сладко, но не бива да прекаляваш. Най-добре е да ядеш храни, богати на антиоксиданти като спанак, ягоди и цитруси. А вкусните храни от типа „fast food" е най-добре да ограничиш до минимум.

 

 

Кафето и червеното вино са враг на белите зъби, защото емайла потъмнява. Когато пиеш кафе или вино, винаги изплаквай зъбите си старателно. Не на последно място са и цигарите, които вредят много на красивата усмивка. Зъбите ти лесно ще станат по-тъмни, ако пушиш редовно. Това е още една причина да откажеш цигарите завинаги, ако искаш да имаш ослепителна усмивка.

 

Четката за зъби. Тя е едно от основните неща, които ще допринесат за здравето и красотата на усмивката ти. Ако нямаш проблеми със зъбите и венците, използвай по-твърда четка. Ако имаш чувствителни зъби и кървящи венци, тогава заложи на четка с по-мек косъм.

 

Най-добре е да ползваш четка, която е с малка и дълга глава и леко извита дръжка. Така ще може да се отстрани цялата зъбна плака дори от труднодостъпните места. Най- подходящи са четките, които са изработени от натурални материали. Ако заложиш на четка от естествен косъм, няма да сбъркаш.

 

Три минути. Миенето на зъби има своите правила. Не бива да бързаш, докато миеш зъбите си. Натискай леко и внимателно, когато почистваш зъбите си, като започнеш от венците. Зъбите не трябва да се мият повече от три минути. Продължителното търкане няма да ги измие по-добре, а ще доведе до увреждане на емайла.

 

Запомни, че всяка четка за зъби отстранява само 60% от плаката. Останалата част от нея може да се изчисти с конец за зъби. Използвай конец, преди да използваш четка, така ще облекчиш задачата на пастата за зъби и тя ще може да подейства по-интензивно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия