Как да се справим с хремата?

2013-12-05 18:00:00
Как да се справим с хремата?
Снимка: sxc.hu

Зимата дойте, студа сковава телата ни, коледното настроение ни преследва яростно, а заедно с него и неприятната хрема. Тя е изключително досадна и упорита и е способна да развали настроението ни във всеки един момент. Въпреки напредъка на медицината, все още няма толкова ефективен медикамент, който да ни гарантира, че ще се отървем напълно от нея. Ако и вие сте попаднали в плен на ужасната хрема, имаме няколко съвета, които може да ви помогнат:

 

 

Осигурете си чист въздух

 

Колкото и да ви е студено, ще трябва да се справите с моментния дискомфорт и често да проветрявате. Само по този начин може да си гарантирате чист въздух, които да намали периода, на боледуването ви. Изключително важно е и температурата в стаята да 22 градуса, като през нощта е препоръчително тя да бъда малко по-ниска.

 

Пийте много течности

 

Когато имаме хрема е добре да приемам поне двойно повече течности, отколкото през останалото време, тъй като чрез по-голямото количество течности ще успеем да хидратираме мембраните и ще спомогнем секретът да преминава по-бързо и носът ни да се отпуши по-бързо. Поради тази причина наблегнете на топлите чайове, завийте се удобно под завивките в компанията на приятна музика и интересен филм.

 

Лишавайте сe

 

Да, както добре се сещате, за да се освободите от хремата, то трябва да платите определена цена, в случая, според специалистите, това въздържанието ви от алкохол, цигари и кафе. Защо е необходимо това, така и не успяхме да разберем, но сме сигурни, че дядо ви определено няма да е съгласен с горе написаното и най-вероятно ще ви сподели, че ракията е най-доказаното лекарство, което лесно може да ви отърве от проблема. Къде е истината можем само да предполагаме.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
wish.it
преди 10 години

ross Много полезно, браво!

ross
преди 10 години

Да абсолютно съм съгласна с написаното в статията. Аз само мога да споделя как аз се справям с хрема и кои знае може да помогна на някои. Когато ме хване хремата и воднистия секрет не спира да тече единствените неща, които ми помагат са лука и Африн puresea изотоник, като първото ми го сподели баба ми, а второто ми го препоръча личната лекарка. Африна е спрей за нос, но не е като другите капки, тъй като е разтвор на морска вода. Благодарение на тези две неща успявам се справя с хремата, а с настинката като цяло с много разтривки и потапяне на кратата в гореща вода със морска сол. Последния път по този начин за 3 дни и нямаше помен, че съм била болна.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия