Няколко прости съвета как да поддържаме красотата си

2013-12-05 12:30:00
Няколко прости съвета как да поддържаме красотата си
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички искаме да сме красиви, да изглеждаме добре, да бъдем одобрени и харесвани от околните. Всеки иска да се чувства добре, да изглежда красив и да бъде здрав. Жените са по-капризни относно външния си вид и са по-суетни. Има някои неща, които трябва да знаеш, относно поддържането на външния ти вид. Ако мислиш, че красотата се поддържа само с помади и гримове, не е така.

 

Не си лягай с грим. Това е едно от първите правила за красива кожа. Колкото и да си изморена, да те мързи или каквото и да е, няма оправдание за това да не си изчистиш грима. Представи си няколко слоя мазнина, мръсотия и фон дьо тен, които са върху лицето ти цяла нощ. А за да махнеш тази мръсотия от лицето ти са ти необходими само 5 минути.

 

Козметика с изтекъл срок на годност. Понякога не си даваме сметка, че козметичните продукти също имат срок на годност. Така се получава понякога, че ползваме нещо, много дълго време без да се замислим, че то си има срок на годност и не поглеждаме етикета. Дори да е изтрит или повреден, най-добре е да спреш да ползваш даден продукт щом са минали 12 месеца от отварянето му.

 

Нанасяш втори слой грим. Нормално е гримът ти да не издържа цял ден и да се налага да го „освежиш". Но сигурно не знаеш, че това е ужасно вредно. Когато нанесеш повторно фон дьо тен или руж върху друг слой, тогава порите на кожата се запушват, а това води до възпаления, пъпки и зачервявания.

 

 

Ексфолираш твърде често. Напълно достатъчно е да използваш ексфолиант един път седмично. През останалото време можеш да ползваш различни измиващи гелове или пяна, които да подходящи за твоя тип кожа. Ако прекалиш с ексфолирането можеш да си докараш прекалено производство на мазнина от кожата и акне.

 

Замърсени четки за грим. Четките за грим трябва да бъдат почиствани. Докато ги използваш, те задържат по повърхността си най-разнообразни частици от козметиката ти и мъртви клетки от кожата ти. Това е идеална среда за развитие на бактерии.

 

Вечер преди да си легнеш, не си слагай дебел слой крем, той няма да има толкова чудотворно влияние. Това, което ще се случи е – да ти запуши порите на кожата. Намажи се с крем и след малко попий с кърпичка излишното количество.

 

Спортувай. По този начин ще се чувстваш винаги тонизирана и ще имаш усещане за здраво и красиво тяло. Харесай си спорт, който да ти приляга, не е нужно да се претоварваш с нещо, което не ти е по силите. Има спортове, които не натоварват толкова и са подходящи за не толкова спортни натури. Можеш да правиш упражнения и у дома, така няма да зависиш от спортни зали, времето навън и от финансови възможности.

 

Храни се здравословно. Не забравяй здравословното хранене и приемът на всички важни витамини и минерали, които са необходими за здравословен начин на живот. Хапвай повече плодове и зеленчуци, пий витамини и хранителни добавки, ако смяташ, че не приемаш достатъчно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия