Как да се справим с гъбичките по половите органи?

2013-12-03 18:18:00
Как да се справим с гъбичките по половите органи?
Снимка: sxc.hu

Сексуалните проблеми са едни от най-опасните, които често застигат тийнейджърите и водят до усложнения, тъй като малцина от младежите се осмеляват да споделят за проблемите си, както и да потърсят медицинска помощ. Много от тях смятат, че е изключително странно да имаш някакъв сексуален проблем, което съвсем не е така. Много от тях ще се учудят, че хиляди момчета и момичета имат същите проблеми и е безсмислено да ги пазят в тайна, защото по този начин могат само да си навредят.

 

 

Проблемът, за които искаме да обърнем по-сериозно внимание, е гъбичките по половите органи. Той е доста разпространен, макар мнозина от тях да не предполагат, че го имат. Характеризира се със зачервяване в областта на интимните органи, което води до невероятно силен и неприятен сърбеж. Зачервяването може да бъде както на самия орган, така и на близки до него области, най-често такива, отличаващи се с по-мека и чувствителна кожа, като например различни свивки.

 

Гъбичната инфекция по половите органи се дължи на микроорганизми и е по-известна с името кандидоза. Този вид гъбички са най-разпространени и най-упорити за лечение. Тя се появява като следствие от замърсяване, прием на антибиотици (които убиват бактериите и тяхното място се заема от Кандида Албиканс), слаба имунна система и други, което ясно показва, че не е обезателно да сте имали сексуален контакт, за да се заразите с инфекцията, но пък шанса да ги придобиете именно тогава е изключително голям, затова бъдете внимателни.

 

За да се справите с гъбичките, трябва да спазвате изключителна висока хигиена, която включва ежедневна смяна на бельото и чести къпания, за да може да се предотврати разрастването на инфекцията. Приемането необходимите медикаменти, след консултацията с лекар, както и голямо постоянство, тъй като гъбичките са изключително упорити и дори да изглежда, че сте се отървали от тях само след няколко дни може да осъзнаете, че сте сгрешили.

 

Ако имате подобен проблем, то не мъчете себе си с несравнимо неприятните сърбежи, а се погрижете за кожата си като потърсите помощ, в лицето на специалисти, които да ви предпишат необходимите средства за борба с гъбичките.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия