Как да се пребориш с акнето? [част първа]

2013-11-28 13:00:00
Как да се пребориш с акнето? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Идеалната кожа е мечта не само на женската част от населението. Всеки иска да има красива, здрава и гладка кожа, която да няма никакви пъпки. Това обаче, понякога изисква много усилия. Преди години, нашите баби са забърквали домашни рецепти за кремове, мехлеми, маски, които са били основани на билките.

 

Днес козметичната индустрия предлага какви ли не продукти за всякакъв вид кожа, нови техники и инструменти за поддържане на чистотата на кожата. Но ако по времето на нашите баби не е имало толкова замърсявания, сега сме изложени на стрес, храним се нездравословно и куп други неща, които влияят зле на кожата ни и цялото тяло.

 

Акнето се появява най-често в младежките години. Не е задължително, но повечето тийнейджъри страдат от акне. Колкото и да е трудно да се пребориш, трябва да пробваш, защото тежките форми на акне могат да оставят белези по кожата ти.

 

 

Акнето се проявява под форма на обикновено акне и в по-сериозна форма. За обикновеното акне е характерна мазна кожа, черни точки, зачервени пъпки, повърхности с тенденция към инфекция. Втората форма на акне е доста по-сериозна. Тогава се появяват големи гнойни пъпки, кисти, подутини, дори рани, които са по цялото лице. В този случай раните могат да оставят белег и за цял живот.

 

Акнето не е истинско заболяване, защото не засяга жизненоважни органи. Истината е, че всъщност то може да нанесе сериозни психически травми. Мнозинството от младежите – момчета и момичета, получават комплекс от проблемната си кожа.

 

Лечението на акнето е трудно и продължително. Трябва да си търпелив/а за да можеш да имаш резултат. Сега ще ти разкажем за най-изпитаните терапевтични средства.

 

Киселинен витамин А. Той е в основата на всички кремове против акне, които можеш да намериш на пазара. Кремовете, които съдържат киселинен витамин А, отпушват порите и позволяват на секретите да изтекат навън и да не се инфектира кожата. При ежедневна употреба можеш да забележиш резултат чак след третия месец. Недостатък на тези кремове е, че изсушават кожата и могат да предизвикат лишеи, възпаления и зачервявания.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия