Как да отслабнем чрез ананас

2013-11-26 16:00:00
Как да отслабнем чрез ананас
Снимка: sxc.hu

Зимата вече настъпи, снежните виелици скоро ще започната да се превръщат в естествен фон на ежедневието ни, а с това логично ще се появи и носталгията по лятото и онези невероятни тропически плодове, с които свързваме топлия сезон. Ако предпочетем обаче да задържим един от тях, то той е способен да ни се отплати и то доста добре, като намали килограмите ни драстично.

 

 

Става дума за ананаса, който съдържа изключително малко калории и е много подходящ за диета. Според специалистите, ако искаме да свалим излишните килограми е добре да си изберем ден от седмицата, в който да консумираме само ананас.

 

Няма строго ограничение на количеството, което можем да погълнем, но е задължително то да не приемаме прекалено голямо количество на веднъж. С две думи яжте, колкото смятат, че ви е необходимо, но изберете малките интервали от време през, който да консумирате плода, вместо на голямото количество, което може да ви навреди.

 

Освен заради малкото си калории ананасът е предпочитан избор за мнозина, тъй като съдържа бромелин и бромелаин, които са ензими, допринасящи за бързото разпадане на липидите. Поради тази причина, ако сте прекалили с храната, то завършете храненето си с парче ананас, то ще ви накара да се почувствате облекчение и ще премахне тежестта в стомаха.

 

Важно уточнение, което трябва да направим е, че прекалената консумацията на ананас не се препоръчва на хора с язва и хранителни проблеми. За останалите пък е важно да знаят, че веднага след като са приключили с храненето си с ананас е задължително да изплакнат устата си. Това се налага, тъй като ананаса съдържа киселина, която може да разруши зъбния емайл и това да доведе до сериозни проблеми.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия