Няколко съвета как да се пребориш с пърхота

2013-11-05 19:01:00
Няколко съвета как да се пребориш с пърхота
Снимка: sxc.hu

Пърхотът е често срещан и при момичетата, и при момчетата и на всички ни е ясно колко е упорит. Но разбира се, има начини как да се излекуваме от него. Сега ще ти дадем няколко съвета:

 

Сокът от лайм е полезен и за косата, защото придава блясък, а краищата не се заплитат. Мажи скалпа си веднъж седмично с прясно изцеден сок от лайм и остани така 5-10 минути. След около 2-3 месеца няма и да си спомняш какво е пърхот.

 

 

Друг метод е този с маслата. Ако се мажеш два пъти седмично с бадемово масло и зехтин в пропорция 1:1 за по около 10 минути. Освен това са изключително подхранващи за косата и няма как да ти навредят, дори да не ти помогнат.

 

 

Ако пърхотът ти е придружен с косопад, много добре би ти се отразила яйчената маска с жълтък. След като измиеш косата си и я изплакнеш от шампоана, нанеси жълтък или два, в зависимост от дължината на косата. Сложи хубаво в корените и стой около 20 минути. После изплакни само с вода.

 

Чаено дърво. Всички сме слушали за невероятните качества, които притежава чаеното дърво. Сипи 1 лъжица етерично масло от чаено дърво в чаша вода и разбъркай добре сместа. След като измиеш косата си, втрий в корените с леки масажни движения. Остави да подейства около 10 минути и после изплакни.

 

Вземи си лечебен шампоан. Има много шампоани на пазара, които се борят с пърхота, но е ясно, че качествените са малко. Вземи си хубав шампоан, най-добре медицински.

 

Рициновото масло също е средство за борба с досадния пърхот. Нанеси в корените и по цялата дължина. Изплакни след 1-2 часа.

 

Млечната маска представлява извара с лимонов сок. Не звучи много приятно, но помага. Смеси изварата с лимоновия сок, но така че да не стане много рядка смес. Намажи косата и скалпа си и стой поне 15 минути. После отмий с топла вода. Ако ти е трудно да махнеш изварата, сложи балсам, така ще падне по-лесно.

 

Ябълков сок. Изстискай няколко ябълки и смеси сокът от тях с вода, в пропорция 1:1. Намажи скалпа си и масажирай около 10 минути. След това се увий в хавлиена кърпа и стой така около половин час. Прави маската поне три пъти в седмицата, много подходяща е за чувствителна кожа.

 

И накрая, провери внимателно каква козметика ползваш. Понякога пърхот се появява, когато козметиката не е подходяща за нашия организъм или съдържа прекалено много химикали. Ако смяташ, че някой продукт не ти влияе добре, смени го. Пяната за коса е един от най-честите причинители на пърхот, ограничи ползването ѝ. Ако се боядисваш, внимавай, защото боите често са агресивни към кожата на главата, а допълнителното ѝ изсушаване може да влоши проблема ти с пърхота.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
miglenamarkova
преди 10 години

Какво ли не опитах. Дори и медицински шампоан си взех. Днес изчезва утре пак го има. Много е упорит


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия