Как да дадем нов живот на старата козметика?

2013-11-04 18:30:00
Как да дадем нов живот на старата козметика?
Снимка: sxc.hu

На всяка една от нас ѝ се е случвало да изпусне любимото си червило и то да се счупи. Или ако бързаш много да изпуснеш пудрата, която когато се начупи в кутийката няма как да се ползва повече. Е, не е точно така. Можеш лесно да дадеш нов живот на разкрасяващите средства.

 

Ако червилото ти се счупи вземи кибритена клечка или запалка. С тяхна помощ нагрей леко червилото, което е останало в опаковката за да се разтопи. После сложи „отчупеното" върху разтопеното количество. Внимавай и го закрепи прецизно. След това нагрей отстрани още малко за да си сигурна, че се е залепило добре. Сега сложи червилото в хладилника за около половин час и вече е готово за ползване.

 

 

 

Друг хитър трик е да дадеш нов живот на пудрата за лице или сенките за очи, които са се напукали в опаковката. Като начало ти трябва чисто малко пликче, лъжица и спирт. Изсипи натрошените сенки или пудра в пликчето. Изчисти опаковката хубаво за да няма остатъци. Вземи лъжицата и през пликчето започни да мачкаш парченцата грим. Важно е да стане на прах. Не трябва да има никакви бучки. Когато прецениш, че е готово, изсипи обратно съдържанието в кутийката. Вземи малко спирт и го изсипи в кутийката с натрошения грим. Трябва да стане на каша. Сипвай по малко за да можеш да прецениш количеството. Разбъркай с дръжката на лъжицата и заглади отгоре, направи го равно. Изчакай около един час да изсъхне, но не затваряй кутийката, така спиртът по-лесно ще се изпари. Когато е минал около час, вземи салфетка или някакъв друг подходящ материал като памучно парче плат и започни леко да притискаш пудрата надолу. Отлепвай лекичко салфетката. Когато се намокри, вземи нова. Така притискай хубаво докато спре да се мокри и видиш, че съдържанието в кутията е напълно сухо. След това можеш да използваш отново пудрата или сенките си.

 

Ако пък спиралата или лаковете за нокти не ти харесват вече, защото са започнали да изсъхват, не се тревожи, има шанс и за тях. Вземи подходящ съд, тенджера например и сложи вода в него. Затопли я почти до завиране, когато видиш малки мехурчета в нея, значи трябва да я изключиш. Сложи спиралата си за десетина минути и я извади. Ще видиш, че е почти като нова. Лаковете трябва да поседят около половин час. Изсипи водата и ги остави да изстинат.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия