Медът – течна красота

2013-10-22 14:00:00
Медът – течна красота
Снимка: Dreamstime

Всички сме чували за полезните свойства на меда. Използван основно като хранителен продукт и при ежедневна употреба подпомага имунната система, влияе благоприятно и на стомашно-чревния тракт.

 

Медът се използва също и в козметиката. Често срещаме продукти с мед, които действат успокояващо и почистващо. Маски могат да се правят и в домашни условия и то много лесно.

 

 

На първо място ще кажем, че медът е много добро средство за борба с целулита. Намажете тънък слой мед върху проблемните зони, а после с ръце започваме да отлепяме. Първите няколко пъти е безпроблемно, но след това съпротивлението се увеличава. Важно е ръцете ни да са сухи и чисти. Масажът продължава около 10 минути или докато медът стане бял. С постоянни масажи от мед лесно ще преборите целулита, а и напълно безвредно.

 

Медът е много полезен за кожата и косата. За свиване на порите нанесете слой мед върху лицето си за 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

За суха и чувствителна кожа сложете две лъжички мед и една сода. Разбъркайте и нанесете върху кожата, търкайте с нежни движения и изплакнете с хладка вода.

 

За раздразнена и зачервена кожа ви препоръчваме да смесите по 1 ч.л мед, канела и индийско орехче. Нанесете сместа и постойте около 30 минути.

 

Медът подхранва косата, прави я лъскава и гладка. Сложете 1 с.л мед, малко бадемово или друго масло, което ви харесва, 1 ч.л кисело мляко и разбъркайте хубаво. Ако имате дълга коса удвоете количеството. Нанесете в корените и по дължината на косата. Стойте няколко часа, като сте увили с хавлиена кърпа и найлонова торбичка. Резултатът е видим след няколко пъти.

 

Ако страдате от напукани устни – намажете дебел слой мед и стойте така 20 минути. Ще станат меки и по-гладки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия