С какво да се храним според кръвната група

2013-10-13 11:00:00
С какво да се храним според кръвната група
Снимка: sxc.hu

Подобни съвети са правени според какво ли не - от зодията до деня от седмицата, в който сте родени. Оставяме настрана до колко са били полезни въпросните препоръки и се наемаме със задачата да ви помогнем с храненето с оглед на кръвната група, към която спадате:

 

Кръвна група 0

 

Хората, притежаващи тази кръвна група, имат силна имунна и храносмилателна система. Според специалистите те са така наречените "месоядни", защото трябва да се хранят предимно с животински протеини, умерено количество мазнини и да ограничат приема на въглехидрати. Повечето представители на групата са екстровертни и силни личности, които в повечето случаи са лидери. Именно тях съветваме да ограничат от менюто си свинското, бекона и гъшето месо, които могат да заместят със сьомга, хек и пъстърва. И като преминахме към морските деликатеси сме длъжни да ви предупредим, че не е препоръчително да залагате на хайвера и октопода. Друго, от което трябва да се лишите, са млечните продукти и ако това ви се струва невъзможно, то може да си позволите единствено и то в умерено количество козе сирене. Вместо прясно мляко, изберете оризовите и овесени напитки.

 

 

Кръвна група А

 

Представителите на тази кръвна група, противно на тези от предишната, трябва да се ориентират по-скоро към вегетарианския начин на живот и да заложат на растителната пред месната храна. Те са интроверти, емоционални и изобретателни личности. От към хранителните си навици, както споменахме и по-горе, е хубаво да ограничат месата и месните продукти. От рибите се препоръчват речните видове, като пъстърва и шаран. Съветваме ви да приемате големи количества от листните зеленчуци, като ряпа, моркови, тиква, лук, краставици, както и плодовете - кайсии, череши, смокини, сливи, лимони. Консумирането на кафе и червени вина ще ви се отрази добре.

 

Кръвна група В

 

Според специалистите това е кръвната група на "щастливците". Те не трябва да се ограничават до определен вид храни, а могат да се хранят разнообразно. Представителите на група са независими, свободомислещи и творчески личности. От месата е хубаво да включат в менюто си агнешкото, телешкото и дивеч, от морските храни - сьомга, хек и пъстърва, от млечните продукти - всичко без синьото сирене и рокфора, плодове и зеленчуци - зеле, патладжан, пипер, краставици, картофи; банани, грозде, ананас и сливи.

 

Кръвна група АВ

 

Самата кръвна група е възникнала сравнително късно и се е получила в резултат на смесването на кръвните групи А и В, поради което хората от тази кръвна група могат да консумират смесена храна. Те са интуитивни, дружелюбни, емоционални и страстни. Хубаво е обаче да избягват повечето меса с изключение на агнешкото, заешкото и пуешкото. От морските храни, заместете раците и октопода със  сардина, пъстърва, бяла риба и щука. Хубаво е да консумират повече зърнени храни, плодове и зеленчуци. От напитките разрешени са им бирата, виното, кафето и чая, макар че е хубаво да се ограничат от газираните и концентрираните напитки.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nor4eto99
преди 10 години

Как ми се ще да си знам кръвната група, че да знам с к'во да се храня...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия