Няколко ефикасни маски за обемна коса

2013-09-09 10:51:00
Няколко ефикасни маски за обемна коса
Снимка: Dreamstime

Всяка представителка на нежния пол мечтае да има гъста, здрава и красива коса, с която да привлича вниманието на мъжете. На пазара има огромно разнообразие от продукти, които помагат да постигането на тази цел. Някои от тях наистина дават ефект, но други по-скоро вредят на косата. Вече най-вероятно сте се убедили, че няма нищо по-добро от бабините рецепти, било то за здраве или за красота. Ако искате да притежавате коса с повече обем и блясък, доверете са на домашните трикове, които сме описали по-долу:

 

 

Бира – тази пенлива течност става както за утоляване на жаждата, така и за постигане на обем на косата. След като сте се измили с шампоан и балсам, изплакнете косата си с бира. По този начин тя ще бъде по-бляскава и обемна.

 

Хума – тя заздравява косъма и придава повече блясък. Направете си маска от хума /с бяла глина и вода/ и я нанесете върху измита и мокра коса. Постойте така около 20 минути и след това изплакнете.

 

Маска с розмарин – варете в продължение на 10 минути 4-5 супени лъжици розмарин в 250 мл. вода. След това прецедете течността и разтворете вътре достатъчно количество къна, за да се получи каша. Нанесете по косата и оставете маската да действа около 60 минути. След това отмийте с шампоан.

 

Маска с желатин – вземете една купичка и сложете една-две лъжици неовкусен желатин, залейте с чаша топла вода. Разбъркайте, докато желатинът се разтвори добре. Нанесете маската върху измита и мокра коса и я оставете да действа около 20 минути. След това изплакнете хубаво.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия