Няколко причини, поради които да обичаш къдравата си коса

2013-07-29 11:59:00
Няколко причини, поради които да обичаш къдравата си коса
Снимка: Dreamstime

Хората са много странни същества. Винаги искат това, което нямат и се чувстват нещастни, ако не успеят да го получат. Най-добър пример за това е външният вид. Ниските момичета искат да бъдат високи, високите дами пък предпочитат да са миньончета, къдрокосите правят всичко възможно, за да имат права коса, а тези, които имат такава по природа често си я къдрят или начупват. Същото е положението при блондинките и брюнетките – жените сменят цвета на косата си, защото не харесват своя. С две думи – няма угодия!

 

 

Нека сега обърнем внимание на къдрокосите девойки. Факт е, че повечето от тях мразят къдриците си, без да осъзнават, че всъщност те са адски секси и закачливи. Също така къдравата коса винаги има обем, а голяма част от жените с прави коси използват най-различни продукти и прекарват доста време пред огледалото, за да не изглеждат все едно са облизани от крава. Хубавото на къдравата коса е, че не е нужно да я миеш всеки ден, защото се омазнява по-трудно. Също така лесно се поддава на промени и са ти нужни само няколко минути, за да си направиш забележителна прическа.

 

Препоръчително е да си имате един фризьор, който да посещавате, защото не всеки знае как да подстриже къдравата коса. Етажите стоят хубаво, стига да не са прекалено къси, тогава рискувате отстрани да изглеждате, сякаш сте си поставили каска на главата.

 

За къдрава коса най-подходящи са продукти без съдържание на алкохол, защото тя е по-крехка и суха от правата и алкохолът я изсушава още повече. Използвайте подходящ шампоан поне веднъж седмично, не прекалявайте с употребата на балсам и си слагайте мус от корените към краищата, за да не хвърчи косата ми. Забравете за четките, по-добре използвайте едрозъбест гребен или подредете косата си със собствените си пръсти. За да предпазите краищата на косата си от накъсване, използвайте серум. В повечето от тях се съдържа силикон, който застава на върха на главата ви и предпазва косата от вятър, студ и горещина.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Dang
преди 10 години

Сега осъзнавам колко съм *** щото изтъних моята o.o

Azoria
преди 10 години

" Също така къдравата коса винаги има обем" - Някой да го каже на моята коса. ;D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия