Ако искате да отслабнете, пийте повече вода

2013-07-07 19:00:00
Ако искате да отслабнете, пийте повече вода
Снимка: sxc.hu

Всички сме чували, че пиенето на повече вода помага в отслабването. Американски учени обаче решиха да проверят това твърдение, както и да открият причините, поради които водата има подобно въздействие върху човешкия организъм, пише в. “Daily Mail”.

 

 

За целта специалистите от университета Virginia Tech решили да проучат внимателно резултатите от 11 предишни изследвания по въпроса. Именно така те открили, че приемът на повече от 1 литър вода на ден наистина благоприятства отслабването и помага на спазващите диета да ускорят загубата на излишни килограми. Но как точно се случва това?

 

Изпиването на една-две чаши вода преди хранене увеличава чувството за ситост, което води до по-нисък прием на калории. Съвсем естествено консумирането на по-малки порции резултира в намаляване на теглото.

 

Но това не е всичко. Специалистите установили, че увеличаването на всекидневния прием на вода води до ускоряване на метаболизма, което подпомага горенето на калории и свалянето на излишните килограми.

 

Освен това консумацията на повече вода помага в отслабването и по косвен начин. Така например учените открили, че когато човек пие повече вода, той ограничава приема на други течности като сокове и газирани напитки, които обикновено съдържат захар и водят до напълняване.

 

Специалистите препоръчват възрастните хора да изпиват поне по 2-2,5 литра вода на ден в зависимост от пола, възрастта, теглото, физическата активност и други фактори.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
mimijessi
преди 10 години

А мерси, че ни казахте.. -_-

sweetmony
преди 10 години

Нищо ново ..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия