Кои храни ни помагат в борбата с излишните килограми?

2013-06-28 15:15:00
Кои храни ни помагат в борбата с излишните килограми?
Снимка: Dreamstime

Някои храни са доста тежки и висококалорични и не се препоръчват на хора, които искат да се отърват от излишните килограми. Добрата новина е, че не всички са такива. Има храни и напитки, които няма да навредят на фигурата ви, напротив, ще ви помогнат да се вталите. Вижте кои са те:

 

Цитрусови плодове – ако искате да се отървете от мазнините, започнете да консумирате цитруси, като наблегнете на малината, ананасът, мангото и папаята. Хубаво е да се научите преди всяко хранене да ядете по половин грeйпфрут.

 

 

Зеленчуци – яжте всякакви зеленчуци, но наблегнете основно на краставици, аспержи, пиперки, грах, моркови, карфиол и броколи. Организъм гори повече енергия, за да ги преработи, отколкото те му носят.

 

Вода – пийте поне 2 литра вода дневно, защото нейният дефицит забавя обмяната на веществата, което води до натрупване на излишни мазнини. Дръжте си половин литър вода пред погледа и пийте всеки път, когато ви се дояде нещо или ви стане скучно. Постепенно ще се научите да приемате достатъчно количество вода.

 

Белтъчини – те участват активно в изгарянето на мазнините, дори когато човек не спортува и не води активен начин на живот. За да си доставите необходимото количество, консумирайте редовно риба, бяло пилешко месо, белтъци и пуешко месо.

 

Маслини – ако искате да сте стройни и да не трупате излишни килограми, научете се сутрин рано да изяждате по 10-12 маслини преди закуска.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ellie1398
преди 10 години

Има едни големи маслини, които не са солени въобще.... от тях няма да ядеш 10-12, а по-малко... примерно... Иначе аз не одобрявам частта с цитрусите, защото, ако примерно имаш гастрит или други проблеми със стомаха, ако ядеш цитрусови плодове на гладно, можеш да си докараш язва. Цитрусите, като лимона, съдържат киселина в себе си.

ggb
преди 10 години

10-12 маслини прези закуска ? с много сол,който задържа водата и няма да трупаш кг ? да,бее.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия