Нова мода - къпането под душа да става веднъж седмично

2013-06-05 11:45:00
Нова мода - къпането под душа да става веднъж седмично
Снимка: Dreamstime

Повечето хора спазват прилично ниво на хигиена и се къпят редовно. Но модата си е мода и тя повлича след себе си доста последователи. Във Великобритания в момента все повече поданици на Нейно Величество следват идеята да се къпят веднъж седмично, пише в. „Daily mail“.

 

 

Новата мода си има и име „cleansing reduction“. Нейната основна идея е, че ежедневното къпане е излишно и това трябва да се прави 1-2 пъти седмично. Целта е да се запазят от отмиване естествените масла на кожата и косата.

 

Сред привържениците на новата мода явно е и принц Хари. Преди време в едно интервю той призна, че не си е мил косата от ... 2 години. Това явно се е харесало на обикновените граждани, които също започнали да посещават банята по-рядко. Статистиката показва, че 41% от мъжете и 33% от жените вече не се къпят всеки ден, а 12% споделили, че се къпят изцяло /тялото и косата/ веднъж седмично. Все повече млади хора се къпят набързо и залагат на обилното количество дезодорант и парфюм, които да неутрализират неприятната миризма.

 

Все повече хора се стараят да пестят водата и да не я разхищават излишно. Те използват сухи шампоани, при които не е нужна вода, за да измият мръсната коса.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ellie1398
преди 10 години

Ужас...косата да - вредно е да се мие всеки ден, но през 1-3 дни трябва да се мие т.е. косата 2-3 пъти в седмицата, ама и тялото всеки ден трябва да се мие - даже по няколко пъти на ден през лятото!!! Нова мода... ами айде тогава като нова мода, да скачаме от мостове с един чувал с камъни в някоя дълбока река...

Ninethou
преди 10 години

Нова мода - Да си напълним главата с барут и да се блъснем в стената.Очаквам последователи ...

koshtramba
преди 10 години

Колко *** трябва да си ?!

TheNearBy
преди 10 години

То в градския транспорт си е мода отдавна...

TheBobqk
преди 10 години

За косата разбирам да се мие по-рядко, но тялото.. Нямам думи. Иначе некъпещи се ги има навсякъде. Никак не е приятно в автобуса до теб да се намести млад човек, вонящ на умрели катерички.

kalzzz
преди 10 години

и в моя клас го практикуват това .. никой не се къпе и всички си киснат в собствения сос .. Много приятни миризми се получават, а физиономията на госпожата като влезне в час е безценна ;)

scrooper
преди 10 години

В моя клас винаги сме следвали тази идея, че дори се бяхме усъвършенствали: освен, че никой никога не се къпеше, не ползвахме и екстри като дезодоранти и парфюми. Може двама трима да припадаха редовно от смрадта, но си струваше за каузата....Само имайте предвид, че по природа човек трябва да се къпе по-често от веднъж седмично. Както бездомните кучета се навират по реките, пилетата по локвите, и както котките се *** ежедневно.Да не станем изведнъж най-смрадливият вид.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия