Съвети за по-дълготраен грим

2013-06-02 18:00:00
Съвети за по-дълготраен грим
Снимка: sxc.hu

Разтичаща се спирала, размазан молив за очи и лъщящо лице – това са само част от кошмарите на всяка жена, която държи да изглежда красива през целия ден. В летните горещини запазването на грима свеж и на мястото му е дори още по-сложна задача, отколкото през студените зимни месеци. Това обаче далеч не означава, че трябва да се разхождате в неугледен вид. Предлагаме ви нашите малки хитринки, които ще направят грима ви по-дълготраен:

 

 

Почистете кожата си

 

Първата и най-важна стъпка за по-дълготраен грим е подготвянето на кожата. Тя трябва да бъде добре почистена. Използвайте подходящ за кожата ви тоник или лосион, който ще премахне излишното омазняване.

 

 

Сложете основа за грим

 

Основата за грим също не е за пренебрегване. Ако имате суха и лющеща се кожа, нанесете хидратиращ крем върху лицето си. Изчакайте около 10-15 минути, след което можете да преминете към гримирането.

 

В момента на пазара се предлагат най-различни основи за грим на различни марки и на различни цени. Изберете най-подходящата за вас и я нанасяйте по лицето си преди фондьотена. Тя не само ще изглади и омекоти кожата ви, но и ще ѝ придаде свеж и бляскав вид, ще скрие разширените пори и ще създаде предпоставки за по-голяма трайност на фондьотена.

 

 

Фондьотенът

 

Тийнейджърската кожа по принцип е склонна към омазняване. Ето защо най-подходящите фондьотени за вас са тези на водна основа. Избягвайте продуктите, съдържащи маслени съставки, тъй като те ще накарат кожата на лицето ви да лъщи.

 

Снимка: sxc.hu

 

Пудрата

 

След като поставите фондьотена, задължително фиксирайте с прахообразна пудра. Това значително ще повиши трайността на грима ви и освен това, че премахне излишното лъщене на кожата.

 

 

Сенките

 

За да задържите сенките по-дълго на мястото им, преди да ги поставите сложете малко коректор по клепачите. Между първия и втория слой на сенките пък можете да добавите малко количество прозрачна пудра. Така ще ги направите по-издържливи.

 

Снимка: sxc.hu

 

Спиралата и моливът за очи

 

За да не се размазват спиралата и моливът ви за очи, особено през летните месеци залагайте на водоустойчивите такива. Всеизвестен факт е, че те са по-дълготрайни. Освен това не се влияят нито от влажността на въздуха, нито от омазняването на кожата ви.

 

 

Червилото

 

За да направите червилото си по-дълготрайно, нанесете по устните си фондьотен като основа. Освен това можете да запечатате първия слой на червилото си с пудра, след което да нанесете нов. Това гарантирано ще го запази за по-дълго време.

 

Друг трик, който можете да използвате, е нанасянето на молив за устни преди червилото. Той задължително трябва да е в същия цвят като червилото или малко по-светъл.

 

Снимка: sxc.hu

 

Попивателни кърпички

 

Винаги носете със себе си попивателни кърпички, с които да можете да премахвате излишното омазняване и лъщене на кожата си, когато е необходимо.

 

А какви са вашите трикове за по-дълготраен грим?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия