Кои професии носят най-голям риск от затлъстяване?

2013-06-01 13:00:00
Кои професии носят най-голям риск от затлъстяване?
Снимка: Dreamstime

Заседналият начин на живот и най-вече прекарването на минимум 8 часа на ден в седнало положение са едни от главните виновници за трупването на излишни килограми. Поредното доказателство за това е скорошно британско проучване, което показва кои са професиите, носещи най-голям риск от затлъстяване, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че цели 69% от хората, работещи като административни асистенти, смятат, че страдат от наднормено тегло. Повече от половината от инженерите – около 56%, също имат проблеми с килограмите.

 

Учителите по училищата, медицинските сестри и IT специалистите допълват челната петица на класацията на работещите хора, които най-често страдат от затлъстяване. Всеки втори от тях се самоопределя като човек с наднормено тегло.

 

Сериозно проблеми с килограмите имат също така правистите и операторите на машини във фабриките, от които съответно 48% и 45% страдат от по-лека или по-тежка форма на затлъстяване. Учените не остават много по-назад. Всеки трети от тях е с тегло над нормата.

 

Резултатите от проучването сочат още, че 41% от хората са убедени, че професията им е виновна за излишните им килограми. Повече от половината от анкетираните твърдят, че след започването на настоящата си работа са качили около 5 кг. По-малко от една трета пък са добавили над 10 кг. към осанката си заради работното си място.

 

Според работещите хора седенето по цял ден на бюрото е главната причина за затлъстяването им. Следват я яденето, когато са под стрес и напрежение, и обедите с колегите навън. Почерпките и носенето на сладки неща в офиса пък са най-честите причини за нарушаването на започната диета.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

Професията "мързелак".


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия