Радвайте се на простичките неща в живота, за да бъдете истински щастливи

2013-05-10 17:17:00
Радвайте се на простичките неща в живота, за да бъдете истински щастливи
Снимка: Dreamstime

Колко от вас се радват на малките неща от живота? Радвате ли се на детския смях, който чувате, когато минете през парка или пък на току-що поникналите цветчета в градинката пред вас? Забравете за скъпите вещи и модните дрешки, ако искате да бъдете истински щастливи. Наскоро направено проучване показва, че истински щастливи в живота ни правят простите неща, пише в. „Daily Express“.

 

До тези резултати се стигнало, след като специалисти направили анкета с хора от всички възрастови групи. Резултатите показват, че малките удоволствия, като ден за почивка, излежаване с книга или списания в ръка, вземане на гореща вана, масаж и т.н., са достатъчни, за да бъдем истински щастливи.

 

 

75% от участниците в анкетата споделили, че придобиват настроение, когато правят простички неща. Те се чувстват щастливи, когато си купят лотариен билет с надеждата да спечелят голямата награда или пък когато се излежават на дивана и гледат любимия си сериал. Дори простички неща, като списание и хубава тоалетна хартия, са в състояние да приповдигат настроението на човек. Доста от най-приятните неща в живота са напълно безплатни. Човек няма нужда да дава пари, за да клюкари или пък, за да докосне току-що сменено спално бельо.

 

Голяма част от хората се глезят след края на работния ден. Около половината от анкетираните са на мнение, че жените по-често си намират извинения, за да се поглезят. И в това няма нищо лошо! За съжаление, някои мъже са против тези неща и често се стига до излишни скандали, защото половинката им е решила да отдели време за себе си и да се поглези с някоя козметична процедура.

 

Малките удоволствия може да не ни хвърлят в екстаз, но определено ни осигуряват приятно усещане за известно време. Затова е хубаво човек да умее да цени малките неща около себе си!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия