Кои са най-честите извинения за отбягването на диетите?

2012-09-13 20:00:00
Кои са най-честите извинения за отбягването на диетите?
Снимка: sxc.hu

Макар и да осъзнават необходимостта от това спешно да се отърват от излишните килограми, много хора си търсят многобройни оправдания, заради които да не започнат така нужния им правилен хранителен режим. Ако не искате и вие да сте един от тях, вижте кои са най-честите извинения за отбягването на диетите и се старайте да не ги правите.

 

 

Според резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”, 86% от хората, нуждаещи се от отслабване, поне веднъж през своя живот са си намирали оправдание да не се лишават от любимите си храни.

 

Повече от една трета от анкетираните са категорични, че няма смисъл да започват диета, ако не могат да я спазват. Ето защо те така и не успяват да се отърват от излишните си килограми.

 

Един на всеки четирима се оправдава с партитата и срещите с приятели, които според него са  главната спънка пред поддържането на правилен режим на хранене. 19% пък са тези, които смятат, че имат нужда да хапнат нещо забранено след тежък и изморителен ден и именно това проваля диетата им.

 

Всеки шести вини колегите си в работата за това, че те често носят нещо сладко за почерпка. За 16% от анкетираните диетите са скучни, а 9% са категорични, че постоянният стрес, под който живеят, не им позволява да се лишават от това, което им харесва да похапват.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SisiStrange
преди 11 години

Може би, ако наистина имаш голяма нужда от това, има какво да те шокира. Хората, които имат да свалят 2-3кг обикновено не виждат нещо чак толкова фрапиращо в кантара и при тях всичко става по-бавно. Както и да е, аз не вярвам в диетите. Вярвам в нормалното, здравословно хранене, комбинирано с много спорт. Диетите, особено в тийн възраст, могат да бъдат много вредни. Спазването на режим е друго нещо и далеч не е толкова трудно главно, защото не е свързано с чак толкова много ограничения, а по-скоро с препоръки и стил на живот. И да, отново: много спорт.

miloto_girl_4e
преди 11 години

RoxyM, това ми беше идеята, ама не ми се пишеше толкова изчерпателен пост, защото знам, че никой няма да вникне в него ...

RoxyM
преди 11 години

А зависи колко си мотивиран да отслабнеш. Преди и аз си намирах 101 причини да не почна диета, включително и това, че работя и съответно имам нужда от сладко за да се отпусна, но то е като с цигарите. Решиш ли сериозно, става. Ето, вече съм свалила 5 кг и продължавам в същия дух, остават ми още 5. Е, да понякога буквално умирам за нещо сладко, ама като си представя стрелката на кантара и как изглеждам като прасенце в новата рокля и да видите как вместо към сладкото посягам към плодовете. Всичко е въпрос на лична мотивация.Така, че това, че работата ти е свързана с мислене или ходиш по партита си е чисто и просто извинение, защото явно емоционално не си готов да започнеш диета, ама все рано или късно идва денят Х когато показанията на кантара те шокират и тогава се взимаш в ръце.

SisiStrange
преди 11 години

А, зависи. Ако работата ти е свързана с много мислене и здрава мозъчна дейност, пробвай да си лишиш мозъка от сладко. Тогава, разбира се, няма никакво значение дали си си позволил. Щото за 10 часа все си го изгорил.

miloto_girl_4e
преди 11 години

Someonerandom, има и други неща, които може да ти действат успокояващо.. Това наистина си е извинение :))

someonerandom
преди 11 години

Това не са извинения,а напълно легитнимни причини.Ако работиш по 10на часа на ден и еклерът след работа ти действа успокояващо,пробвай да се лишиш от него.

FunkyPie
преди 11 години

това са нормални неща.стига наистина да не ти е извинение да не започваш

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия