Депресията е заразна

2013-04-20 18:00:00
Депресията е заразна
Снимка: sxc.hu

Ако не искате да изпадате в депресия, стойте далеч от потиснатите си приятели. Американски учени твърдят, че мрачните мисли и лошото настроение са заразни, пише в. “Daily Mail”.

 

За да стигнат до това заключение, специалисти от един от университетите в щата Индиана наблюдавали 206 студенти-първокурсници по време на първите им 6 месеца във висшето учебно заведение.

 

 

Именно така специалистите установили, че младежите, които са настанени в едно общежитие с потиснат свой колега, след едва три месеца са два пъти по-склонни да развият депресия и те. И обратното – при тези, чиито съквартиранти демонстрират признаци на приповдигнато настроение, рискът от депресия спада драстично.

 

Учените смятат, че наблюдаваните зависимости се дължат на естествения стремеж на хората да се променят и нагаждат към обкръжаващата ги среда. Специалистите вярват, че един от най-добрите начини за лечение на депресията е не взимането на предназначените за целта медикаменти, а обграждането с весели приятели, които са способни да излекуват лошото настроение.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Mary_Jane_69
преди 11 години

Така е.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия