Какво да хапвате, за да се отървете от лошия дъх?

2013-04-15 13:15:00
Какво да хапвате, за да се отървете от лошия дъх?
Снимка: sxc.hu

Едно от най-неприятните неща е лошият дъх. Някои хора го получават, защото не поддържат устната си хигиена на ниво, а други защото имат здравословни проблеми. Не е важно каква е причината /въпреки че първият тип хора веднага могат да променят навиците си/, а дали това пречи на човек да общува нормално и безпроблемно с околните.

 

За да неутрализира човек неприятния мирис на устата, първо трябва да измие зъбите си. Това обаче невинаги помага. Опитайте се да спасите положението, като консумирате храни, които ще ви помогнат да се избавите от неприятния дъх.

 

 

Вземете един лимон. Важното е да си хапнете малка част както от плода, така и от кората му. Смучете сока на лимона, докато издържите на киселия му вкус. Може да ви е неприятно, но поне е сигурно, че ще се отървете от неприятния мирис, идващ от устата ви.

 

Ако не искате да се мъчите с киселия лимон, вземете ябълки и круши. Тези плодове са богати на фибри, а те подпомагат слюноотделянето. По този начин ще почистите езика си и ще премахнете неприятния дъх, с който сте се сдобили.

 

Може да опитате да решите проблема си с листа от мента. Вземете няколко и ги дъвчете смело в продължение на няколко минутки. По този начин ще се отървете от лошия мирис и вече ще имате по-свеж дъх.

 

Магданозът също би ви свършил работа. Сдъвчете малко количество и веднага ще усетите разлика. Тази подправка неутрализира дъха за секунди.

 

Хубаво е човек да взима и превантивни мерки. Ако искате да се застраховате срещу неприятен дъх, яжте редовно кисело мляко и боровинки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия