Къде грешат жените, когато си купуват сутиен?

2016-11-08 12:00:00
Къде грешат жените, когато си купуват сутиен?
Снимка: Dreamstime

Сутиенът е напълно естествена част от облеклото на всяка жена. Носим го винаги, но някак забравяме за него. Той е нещо, без което почти никоя жена не може. Намирането на перфектният сутиен обаче, може да се окаже трудна задача дори за най-опитните купувачи. Според скорошно проучване по повод 100-годишнината от създаването на сутиена има грешки, които всяка жена може да допусне при избора си на бельо. Четири от всеки пет жени попадат всекидневно в някои от въпросните „капани“.

 

Най-често срещаната грешка е „страничният гаф“, когато гърдите не се обхващат напълно и се получава излишък от двете външни страни на чашките. Данните показват, че от 1000 анкетирани жени, 41% от тях са имали този проблем. Повече от една трета от дамите пък споделят, че са избирали твърде малка чашка, от която гърдите им са „преливали“ отгоре, създавайки впечатлението на „четири гърди“.

 

 

Данните от проучването на марката за бельо Bravissimo показват още, че много жени не са носили своя точен размер сутиен от поне две години. Това се дължи на факта, че голяма част от дамите продължават да носят по-стари свои сутиени, тъй като не могат да си харесат нови модели бельо. От друга страна някои жени се срамуват и не искат да признаят, че носят най-големия размер сутиени.

 

От марката Bravissimo са направили списък с най-честите грешки, които допускат дамите при избора си на сутиен. По този начин жените ще знаят на какво трябва да обръщат внимание и какво да се стремят да избягват. На първо място трябва да се отбележи, че дамите с по-големи гърди са изправени пред повече трудности при избирането на перфектния сутиен.

 

Най-големият капан за големите гърди е „преливането“ от горната страна на чашката. 53% от жените са се сблъсквали с този проблем. 41% пък са избирани неправилен сутиен, чиито чашки не са могли да обхванат гърдите напълно и се е получавал излишък от външните страни, пише вестник Daily Mail. При 26% от жените сутиенът няма достатъчно прикрепяща роля и въпреки него гърдите изглеждат увиснали. На другата противоположност са 24% от дамите, които си избират твърде големи сутиени.

 

Трябва да се отбележи също, че много фактори могат да повиляят върху размера на сутиена на една жена. Това са например – промени в теглото, бременност, менопауза и други. Затова е важно при каквато и да е промяна, да се консултирате с професионалния персонал в магазините за бельо. Те със сигурност ще ви помогнат да определите своя точен размер.

 

Още полезни съвети четете в Tialoto.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
selena69
преди 10 години

малко ме е срам да отида в магазина и да питам за сутиен. особено ако е някоя бабичка... :Д


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия