'За' и 'против' сутиена

Първата голяма революция по отношение на женския бюст  е  отпреди век. Тогава американската светска дама Мери Джейкъб патентова първия сутиен. Тогава той е представлявал вид гръден колан, който обхваща бюста. През 20-те години сутие

2010-11-19 23:52:33
'За' и 'против' сутиена
Първата голяма революция по отношение на женския бюст  е  отпреди век. Тогава американската светска дама Мери Джейкъб патентова първия сутиен.

Тогава той е представлявал вид гръден колан, който обхваща бюста. През 20-те години сутиенът  завладява света, но по-късно се  надигат протести срещу него и се създават движения за освобождаването на жената от неговата власт. Исканията са жените да се движат с оголена гръд, както мъжете.

Въпросът с женската гръд може да се  разглежда от различни ъгли: исторически, естетически, социологически и медицински. Тази толкова скривана част от женската анатомия, трябва да се излага  на слънце много внимателно и трябва да се избягват най-горещите часове.  

Така нареченият “триъгълник на Буфон”  дава параметрите на идеалната гръд. Разстоянието между зърната  на гърдите трябва да бъде равно на това от зърната до основата на шията.  Тези идеални пропорции са вдъхновявали скулпторите от Античността.

С годините обаче, гърдите се свличат. Някои вредни навици ускоряват този процес - горещи бани, спането по корем, рязкото отслабване или напълняване...  Жените не трябва да се прегърбват и да държат раменете си напред.

Счита се  обаче, че увисналият бюст се самостяга, когато е освободен от дантелената си черупка.  Специалистите съветват жените да се освобождават от сутиена винаги, когато обстановката позволява. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия