Кои са напитките, които вредят на зъбите ни?

2013-03-06 22:20:00
Кои са напитките, които вредят на зъбите ни?
Снимка: Dreamstime

Някои храни и напитки сериозно вредят на здравето ни, като най-често от това страдат зъбите ни. Затова трябва да бъдем изключително внимателни какво консумираме. Според специалистите кафето оказва вредно влияние върху емайла на зъбите, но в същото време има положителен ефект върху мозъка.

 

Вижте кои са напитките, които трябва да избягвате, за да се радвате на красива и здрава усмивка:

 

 

Мляко - в него се съдържа белтък, който води до появата на алергии. А в млеката, които се продават в опаковни, има консерванти, които причиняват кариеси. Затова, ако обичате да пиете мляко, наблегнете на домашното.

 

Водата в плувните басейни - определено това не е нещо, което се консумира нарочно, но на всеки се случва да глътне малко вода, докато плува. Както знаете водата в басейните съдържа хлор и други пречистващи препарати, за да може да бъде максимално чиста. Редовното плуване може да доведе до проблеми със зъбите, ако поглъщате вода от басейна при всяко едно плуване.

 

Бяло вино - тази изключително вкусна напитка е сред висококиселинните, а високото pH е враг на зъбите. Затова бъдете внимателни, когато пиете вино. Специалистите препоръчват да си изплаквате устата след консумация на бяло вино.

 

Сироп за кашлица - в повечето от тях има огромно количество захар, за да може да бъдат вкусни, както за деца, така и за възрастни. А всеки знае, че захарта уврежда емайла и руши зъбите. Затова по-полека със сиропите за кашлица.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
vladyman
преди 11 години

Така е. Колата е много по-вредна (и я пием в много по-голямо количество) от водата в басейна например.

merodiq
преди 11 години

Ами къде са безабкохолните напитки?И кафето също.Пропуснали сте доста важни и много употребявани напитки.

merodiq
преди 11 години

http://***.youtube.com/watch?v=c6u5y-coMEchttp://***.youtube.com/watch?v=L1GMeJAd3cc


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия