До колко опасни са татуировките?

2013-03-06 18:30:00
До колко опасни са татуировките?
Снимка: Dreamstime

Някои татуировки наистина са в състояние да разкрасят човешкото тяло, но е хубаво да се знае, че те освен красиви са и доста опасни. Всяко нарушаване на целостта на кожата може да доведе до развитие на кожни инфекции, като най-често те са причинени от стрептококи и стафилококи.

 

 

Най-честите причини са лошата хигиена и работата с нестерилни материали. Няколко дни по-късно човек разбира, че е е заразен, но истински опасните инфекции са тези, които се проявяват след години и застрашават както здравето, така и живота на човек.

 

Заболявания като хепатит В, хепатит С и СПИН се причиняват от вируси, които се предават по кръвен път. Така всяко убождане с нестерилна игла, използвана преди това при носител на някои от посочените вируси, крие риск от инфекция.

 

Най-голяма е опасността от заразяване с хепатит В, защото вирусът е изключително издръжлив и за да се зарази човек е нужно минимално количество от 0.00004 мл. кръв.

 

Специалистите препоръчват да не се дарява кръв до 1 година след  като са направени татуировките, защото тя може да бъде заразна и опасна за човека, на когото ще бъде прелята.

 

Преди да си направите татуировки, помислете сериозно дали рискът си заслужава. В никакъв случай не посещавайте студиа, които изглеждат занемарени, защото рискът да работят с нестерилни игли е голям.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sky.of.lust
преди 11 години

тая снимка дето сте я сложили ми изкара акъла леко :D иначе да това с нестерилните игли може да се случи в накакво съвсем затънтено студио дето всичко може да е ***... за това много трябва да се внимава

tori
преди 11 години

Мале мила. Кой, по дяволите, ще използва нестерилни игли в 21ви век?! Мислете малко преди да пишете.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия