Как да се предпазим от досадните женски болести?

2016-11-03 10:31:00
Как да се предпазим от досадните женски болести?
Снимка: Dreamstime

Почти всяка представителка на нежния пол поне веднъж в живота си е имала бяло течение. Понякога то е нормално, но друг път е признак на заболяване и/или инфекция. Вижте какво трябва да правим, за да се предпазим от досадните женски болести:

 

Внимавайте с употребата на антибиотици – хубаво е да знаете, че когато приемате антибиотици, след края на курса задължително трябва да пиете противогъбично лекарство като превантивна мярка. Гъбичките са досадни, затова е по-добре да не се сблъсквате с тях.

 

 

Носете бикини, а не прашки – някои момичета обожават прашките и ходят само с такова бельо. Ако не искате излишни здравословни проблеми, постарайте се да носите предимно /а ако можете и само!/ памучни бикини. Носенето на прашки е рисковано, защото се улеснява замърсяването на влагалището, а това може да доведе до появата на бяло течение и редица здравословни проблеми. Лятно време някои дрехи изискват по-оскъдно бельо, но зимата забравете за прашките и си пазете кръста! Циститът също е доста досаден и болезнен, затова забравете за голия кръст и се постарайте краката ви да са винаги топли и сухи. Избягвайте прекалено тясното бельо и панталони, защото могат да навредят на здравето ви.

 

Внимавайте какво ядете – намалете консумацията на храни, които имат прекалено много захар или рафинирани въглехидрати. Постарайте се да не пиете повече от 3 чаши кафе, чай или coca cola на ден. Специалистите препоръчват да наблегнете на храни, които са богати на витамини от групите А, В, С и Е, както и на цинк, желязо, селен, флаваноиди и магнезий. Хубаво е ежедневно да консумирате кисело мляко с жива закваска и счукан суров чесън.

 

Не занемарявайте личната си хигиена – за да не разберете колко досадно е бялото течение, поддържайте личната си хигиена на ниво. 2-3 пъти месечно може да си правите бани със смрадлика, но не прекалявайте, защото може да изсушите влагалището си и да си докарате здравословни проблеми. Също така не се мийте с обикновени сапуни, защото тяхното pH е различно и може да ви навреди. Най-добре е да използвате само продукти, предназначени за интимна баня.

 

Ако от известно време сте забелязали, че имате увеличено бяло течение, посетете гинеколога си, за да разберете каква е причината за появата му. Болестите, предавани по полов път и инфекциите трябва да се лекуват навреме.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия