Навици, които вредят на интимната ви хигиена

2012-02-16 22:05:00
Навици, които вредят на интимната ви хигиена

Повечето дами са на мнение, че познават доста добре тялото си и могат да полагат нужните грижи за него. Разбира се, че те се грижат за него, но някои от жените имат навици, които могат да навредят на здравето им или сексуалния живот, който водят.
Вижте няколко доста важни съвета относно интимната хигиена:

 


1. Повечето гинеколози са против носенето на прашки, защото те лесно разнасят микроби от ануса към влагалището. Жените искат да притежават красиво бельо и в това няма нищо нередно. Просто трябва да съумеят да съчетаят красотата с удобството и полезността. Избягвайте плътно прилепналото бельо, което ви стиска и по този начин нарушава вашето кръвообращение. Купувайте си бельо, което е направено от естествени материи и което позволява на кожата ви да диша спокойно.

 


2. Преди да си направите интимен душ, измийте ръцете си хубаво. Пуснете си топла вода (в никакъв случай гореща!) и се измийте отпред назад, за да не вкарате микроби от ануса във влагалището и по този начин да се инфектирате. Използвайте интимни гелове (но не прекалявайте с тяхната употреба, защото те са в състояние да убият нормалните микроби във вашето влагалище и да го изложат на риск от развитие на инфекции), които имат растителен екстракт, защото те не предизвикват сухота.

 


3. Ако водите активен полов живот, не забравяйте поне веднъж годишно да посещавате гинеколога си. Профилактиката е важна, за да може да бъдат открити навреме инфекции, предавани по полов път или развитие на рак на маточната шийка. 

 


4. Не използвайте сапун за своя интимен душ. Той има Ph, което не е подходящо за кожата около влагалището ви.

 


5. Сменяйте превръзките си редовно. Става въпрос както за тези, които използвате, когато сте неразположена, така и за ежедневните. Колкото по-дълго ги носите, толкова повече се размножават бактериите и се излагате на риск от развитие на инфекция. 

 


6. Когато се миете не използвайте гъба, защото тя е твърда груба за нежната ви кожа долу. Също така, когато се изсушавате, използвайте мека кърпа, която да е приятна на допир с кожата.

 


7. Във влагалището има секреция, която го предпазва от вредни бактерии. Когато си взимате интимен душ, не насочвайте струята вода директно натам, за да не я отмиете.


Интимната хигиена е много важна! Когато една жена се грижи добре за себе си, тя се предпазва от развитието на инфекции и други заболявания. Понякога дамите имат навици, които им вредят, но те го разбират прекалено късно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
noneofyourbusiness
преди 11 години

добре, тук съм съгласна, но:"7. Във влагалището има секреция, която го предпазва от вредни бактерии. Когато си взимате интимен душ, не насочвайте струята вода директно натам, за да не я отмиете."ще кажеш, че секрецията е изчерпаема + това няма как да я отмиеш, освен ако не си навреш душа там вътре...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия