Самозадоволяването води до повишаване на тестостерона

2013-02-21 11:59:00
Самозадоволяването води до повишаване на тестостерона
Снимка: Dreamstime

Резултатите от наскоро направено проучване показват, че мастурбирането повишава нивата на тестостерон до една седмица след еякулация. Повишаването е значително по-голямо в сравнение с това от еякулация при секс, твърдят специалистите.

 

 

С напредването на възрастта нивата на тестостерона спадат с до 65% до 75-годишна възраст и самозадоволяване действа благоприятно върху здравето. Понижаването е отговорно за значителни физиологични промени. Ниските нива на тестостерон се свързват с намалено либидо, загуба на мускулен тонус, ниска костна плътност, увеличени масти в кръвта и др.

 

 

Според специалистите мъжете над 50-годишна възраст, които често мастурбират, помагат за извеждането на секрети от простатната жлеза, които могат да съдържат вещества, водещи до туморни процеси. Изводът е, че самозадоволяването намалява риска от рак на простатата.

 

 

Мастурбацията е нещо напълно нормално, тя е здравословна, приятна и не вреди на здравето. Самозадоволяването може да се окаже проблем, ако започне да пречи на воденето на нормален полов живот.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия