Митове за здравето - честото мастурбиране е вредно

Вижте кои са най-разпространените митове, свързани с човешкото здраве.1. Шоколадът и пържените храни водят до появата на акне - пъпките всъщност се образуват, когато подкожните мастни жлези произвежда

2012-01-09 19:49:00
Митове за здравето - честото мастурбиране е вредно

Вижте кои са най-разпространените митове, свързани с човешкото здраве.

1. Шоколадът и пържените храни водят до появата на акне - пъпките всъщност се образуват, когато подкожните мастни жлези произвеждат много себум, който има за цел да осигури достатъчно влажност и защита на кожата. Когато излишният себум и мъртвите кожни клетки блокират порите, този кожен участък се възпалява, подува се и се зачервява. Не се знае защо мастните жлези произвеждат излишен себум, но хормоните са главната причина за това и именно поради това тийнейджърите са тези, които имат най-сериозни проблеми с акнето. Стресът и наследствената предразположеност също могат да бъдат фактори за появата на пъпки, но не и консумацията на сладки неща и пържени ястия.

2. Студеното време води до настинка - има над 200 вида вируси, които причиняват настинки. Човек може да се зарази по въздушно-капков път или като се добре до болен човек. Настинките са най-разпространени през зимата, защото тогава хората прекарват повечето си свободно време в затворени помещения.

3. Кафето помага, когато сме прекалили с пиенето - всъщност, колкото и кафета да изпием, няма да изтрезнеем по-бързо. Хората се заблуждават, защото кафето има стимулиращо въздействие върху организма заради кофеина, който съдържа. Но човек трябва да разбере, че кафето не оказва никакво влияние върху алкохола, който се намира в кръвта ни.

4. Високото ниво на тестостерон води до агресия - до този момент не са открити никакви доказателства за връзка между агресията и високите нива на тестостерон. Мъжете, които приемат този хормон във високи дози, но след лекарско предписание, не показват никакво повишена агресия или жестокост. Напротив, тяхното поведение е напълно нормално.

5. Редовното самозадоволяване е вредно - изследванията показват, че мастурбацията не е вредна, стига да не започне да пречи на интимния живот на човек. Малко са случаите, когато човек губи интерес и желание да прави секс и предпочита сам да задоволява нуждите си.

6. Приемат на орални контрацептиви води до увеличение на риска от развитие на рак - проучванията показват, че е точно обратното. Когато човек приема такъв вид контрацептиви понижава риска от рак на ендометриума и на яйчниците. Употребата на орални контрацептиви предпазва от възпаление тазовите органи.

7. Пукането на пръсти е вредно, може да си докараме артрит - няма пряка зависимост между пукането на пръсти на ръцете и причините за появата на артрит. Пукането се причинява от образуването на малки газови мехурчета, когато човек движи кокалчетата на своите пръсти. Факт е обаче, че редовното пукане може да увреди ставите и да доведе до отслабване на тяхната функция.

8. Достатъчен е един антиоксидант - антиоксидантите са тези, които водят борба със свободните радикали, които от своя страна увреждат клетъчната мембрана и водят до промяна на нормалния клетъчен състав. Когато антиоксидантите са по двойки или на групи, те имат максимален ефект. След като той отдаде своя електрон на свободния радикал се окислява. Антиоксидантът вече не е активен и за да може да продължи да действа, той трябва да се възстанови. А

9. Депресията се появява, ако човек са самосъжалява - клиничната депресия е болестно състояние и то не може да бъде излекувано без намесата на лекари и лечение. Това доказва, че тя не е плод на нечие болно съзнание, ами болест, която трябва да бъде излекувана. За съжаление, депресията не се лекува никак лесно. Над 70% от заболелите я преодоляват с помощта на лекарства и психотерапия.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Rebirthing
преди 12 години

Скоро не съм чела подобни глупости !Особено това за оралните контрацептиви !!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия