Как да разберете, че диетата ви върви добре?

2013-02-20 16:16:00
Как да разберете, че диетата ви върви добре?
Снимка: Dreamstime

Някои хора, които са на диета, не могат да разберат дали се справят успешно и дали има смисъл да продължават да се ограничават. Има няколко начина, благодарение на които може да разберете, че новият ви хранителен режим ви се отразява добре. Вижте кои са те:

 

Чувствате се добре – когато човек започне да се храни прекалено малко и да тренира повече от необходимото, организмът му се изтощава бързо и той не се чувства добре. Ако въпреки новите си хранителни навици и допълнителните тренировки вие се чувствате добре, имате тонус и енергия, то явно диетата ви върви по мед и масло.

 

Имате здрав сън – на някои хора им е трудно, а понякога дори невъзможно да заспят, когато са гладни. Затова се хранете и в никакъв случай не пропускайте вечерята. Ако въпреки това се чувствате гладни, непосредствено преди лягане, вземете си един топъл душ и ако и това не подейства, хапнете едно сварено яйце.

 

 

Нямате внезапни пристъпи на глад – ако се храните редовно и приемате достатъчни количества храна, то няма как изведнъж да ви се дояде. Въпреки че сте на диета, не бива да лишавате организма си от важни за него витамини и хранителни вещества.

 

Не мислите нон стоп за храна – ако се чувствате добре и сте сити, няма постоянно да мислите за храна. Въпреки че е нормално да сте на диета и често да се сещате за любимите си ястия. За да не се поддадете на изкушението, намерете какво да правите – излизайте навън с приятели, спортувайте, четете книги и т.н. Когато мозъкът ви е ангажиран с нещо, няма шанс да мислите за храна и да се тормозите.

 

Изпитвате удоволствие от храненето – много е важно да изпитвате удоволствие, когато консумирате здравословни храни. Няма нищо по-неприятно от това да ядете нещо, което не ви е вкусно. А щом консумирате храни, които ви харесват, то със сигурност диетата ви върви по вода.

 

Купили сте си нови дрехи – когато човек се отърве от няколко килограма, той иска останалите да забележат това. Затова и бърза да си купи нови дрехи, които да подчертаят новата им талия.

 

Имате планове да правите захранване – някои хора смятат, че когато една диета свърши, могат да се върнат към предишните си хранителни навици. Ако обаче го направят, рискуват да си върнат изгубените килограми и дори да добавят няколко отгоре. Затова си направете качествено захранване, за да не отидат усилията ви напразно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
GeGaSa
преди 11 години

Koito nqma pari za drugo da qde zele :D mufffff


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия