Днес е Световният ден за борба с рака - направете си безплатни прегледи!

2013-02-04 11:40:00
Днес е Световният ден за борба с рака - направете си безплатни прегледи!
Снимка: Reuters

Днес се отбелязва Световният ден за борба с рака. Целта е да се повиши обществената ангажираност към смъртоносната болест. В тази връзка в някои болници в София се предлагат безплатни профилактични прегледи за рак.

 

Ако искате да си направите преглед за рак на маточната шийка може да го направите от днес до 15 февруари /петък/ в болница „Св. София“. Прегледите ще бъдат извършвани всеки делничен ден от 09.00 часа до 12.00 часа. Задължително е да се направи предварително записване по телефона.

 

 

Статистиката сочи, че България е на едно от първите места по показатели на заболеваемост и смъртност от този вид рак. Ракът на маточната шийка е второто по честота раково заболяване сред представителките на нежния пол между 20 и 45-годишна възраст.

 

Безплатни прегледи за рак на млечната жлеза ще бъдат извършвани в болница „Надежда“ в София. Кампанията ще продължи до 10 февруари /неделя/.

 

От 1 март /петък/ започва кампания „Спри и се прегледай“. Хората ще бъдат уведомени къде могат да си направят профилактични прегледи за рак на маточната шийка, на дебелото черво и на гърдата.

 

Правете си редовни профилактични прегледи и щадете здравето си!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия