Създадоха противогрипен... сладолед

2013-02-03 10:00:00
Създадоха противогрипен... сладолед
Снимка: sxc.hu

Обикновено, когато един човек страда от грип или настинка, той прибягва до нещо топло като чай или пилешка супа, които мигновено го карат да се чувства малко по-добре. За американката Джени Байер обаче има и друг начин за подобряване на състоянието – яденето на специално създаден за целта от нея сладолед, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Леденото изкушение, което американката вече предлага на пазара, включва в състава си редица съставки, спомагащи за облекчаването на симптомите на настинката.

 

В противогрипния сладолед могат да бъдат открити мед и течен пектин, за които е доказано, че успокояват болното и раздразнено гърло. Освен това в него са включени подправки като лют червен пипер и джинджифил, притежаващи противовъзпалителни свойства.

 

В състава на революционния сладолед влизат още портокалов и лимонов сок, които са богати на Витамин С, и вследствие на това спомагат за подсилването на имунната защита на организма. За да бъде ефектът на леденото изкушение още по-добър, в него има добавено и известно количество бърбън, действащ антисептично и облекчаващ кашлицата. В детския вариант на сладоледа бърбънът е заменен от черешов сироп.

 

Създателката на противогрипния сладолед разкрива, че той е създаден по стара семейна рецепта, която е използвала баба ѝ, за да я лекува.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия