Прекарвайте по-дълго време на масата, за да сте слаби

2013-01-21 20:20:00
Прекарвайте по-дълго време на масата, за да сте слаби
Снимка: Reuters

Увеличаването на престоя на масата само с около 3 минути може да доведе до превенция на затлъстяването сред децата, смятат британски учени. За да стигнат до това заключение, специалисти от Илинойския университет наблюдавали навиците на хранене 200 семейства за известен период от време, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Именно така учените установили, че, когато едно семейство вечеря заедно, това влияе положително върху теглото на детето. Нещо повече – колкото по-дълго време се прекарва на масата, толкова по-нисък е шансът за затлъстяване на малчуганите. Специалистите изчислили, че 20-минутната вечеря е много по-добрият вариант за децата, отколкото 15- или 17-минутната.

 

Какви са причините за това? Учените все още нямат категоричен отговор на този въпрос. Те обаче смятат, че по-продължителното хранене е ключът към поддържането на добрата фигура. Отдавна е известно, че, когато ядем по-бавно, мозъкът ни има повече време да изпрати сигнали на стомаха, че организмът е вече сит. Така избягваме излишното тъпчене и спираме да се храним, преди да преядем.

 

Когато още от най-ранна детска възраст малчуганите биват възпитавани на здравословни навици на хранене, това води до предпазването им от затлъстяване и в бъдеще.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия