Защо над 1 000 000 жени нямат нужда от дезодорант?

2013-01-18 14:59:00
Защо над 1 000 000 жени нямат нужда от дезодорант?
Снимка: Dreamstime

Наскоро направено проучване показва, че около 1 000 000 жителки на Великобритания нямат нужда от дезодорант, понеже имат генна мутация, при която не произвеждат лоша миризма, пише в. „Дейли мейл“.

 

 

Хората, които имат суха, а не лепкава ушна кал, нямат никакви проблеми с телесната миризма. Въпреки това над 75% от щастливките продължават да използват дезодорант, въпреки че нямат нужда от него.

 

Жените, които са носителки на мутиралия ген ABBCC11, няма за какво да се притесняват дали имат мокри петна под мишниците или миришат лошо. Те просто не произвеждат лоша телесна миризма. Най-лесно да се установи наличието на този ген е с помощта на прост генен тест.

 

Ако не сте от тези щастливки, то ежедневната употреба на дезодорант е задължителна. Тяхната цел е да ароматизират и да потискат дейността на потните жлези. Дезодорантът не спира самото потене, но елиминира неприятната миризма.

 

Потоотделянато е важно за организма, защото помага за извеждането на вредните вещества и токсини. Потенето защитава тялото от прегряване през горещите летни месеци, по време на интензивни тренировки и т.н.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
YokoNe
преди 11 години

Еми щастливки са. Това си е ген, какво да се прави...

martini
преди 11 години

Чела съм, че самата пот няма миризма, но заради бактериите, които са в/у кожата се получава

Macaroni
преди 11 години

:)) Не знам дали е задължително да подтискаме естествените функции на потните жлези ако намирисват, но е факт, че известно време след като ползвах естествени заместители на дезодоранти (кокосово масло, малко сода и няколко копки етерични масла (вкл. чаено дърво)) спрях напълно да ползвам всякакви и миризмата изчезна все едно никога не я е имало.. Колкото и да се потя не мирише. И сапуни използвам растителни и ръчно правени. Просто колкото повече химия вкарваме и се мажем, за да "не миришем" толкова повече има обратен ефект и ни правят на маймуни... Никаква мутация не е това..

nor4eto99
преди 11 години

Подмишниците на жената от снимката са най-хубавите подмишници, които съм виждала :XXX

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия