Подуши ме, за да разбереш какъв съм

2011-12-10 23:47:00
Подуши ме, за да разбереш какъв съм

Всеки един човек има възможността да определи доста точно качествата на човека до себе си, благодарение на миризмата на тялото му. До този извод са стигнали учени от Полша, които направили проучване, в което участвали 230 доброволци.

15 мъже и 15 жени от тях спят с една и съща блуза три нощи подред. Те не използвали нито парфюм, нито дезодорант, нито сапун, нито пушели, нито консумирали ароматни храни и напитки. Техните личностни качества били оценявани и с помощта на тестове.

След това останалите 200 доброволци трябвало да определят качествата на другите 30, като казвали дали са нервни, екстровертни или властни натури. Когато резултатите от тестовете и отговорите на мъжете и жените били сравнени, се оказало, че благодарение на обонянието си човек може да даде доста точна преценка за това с какъв човек общува. Установено било, че най-честите грешки са относно нервността и екстровертността.

По миризмата човек лесно разбира дали си контактува с властна натура, особено ако се преценява човек от срещуположния пол. Именно това ни улеснява при избора на интимен партньор. Вегетативната нервна система е тази, която контролира потенето, състава на микрофлората на човек и нивото на хормоните, и именно заради нея има връзка между личностните черти на човек и миризмата на тялото.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия