Няколко въпроса, свързани с бръсненето

2013-01-17 11:28:00
Няколко въпроса, свързани с бръсненето
Снимка: Dreamstime

Рано или късно идва моментът, когато момчетата започват да се бръснат. Някои го правят ежедневно, други предпочитат да ходят с набола брада, а трети се харесват силно окосмени. Въпрос на личен избор и разбиране. Все пак, хубаво е когато човек се бръсне, да го прави правилно. Затова вижте няколко отговора, които може би не знаете, но ви интересуват:

 

 

Редовното бръснене прави ли космите твърди?

Това е мит, който продължава да се разнася от уста на уста, особено сред подрастващите. Причината е, че новите косми растат с малко променена форма и това създава усещането, че те са по-дебели и твърди. Ако обаче бъдат оставени да пораснат, те ще възвърнат първоначалната си форма.

 

Защо кожата ми се зачервява след бръснене?

Всеки човек има различен тип кожа. При някои тя се зачервява изключително лесно. За да избегнеш зачервяванията след бръснене, подготви кожата си и редовно сменяй ножчетата на самобръсначката, която ползваш. След това задължително си сложи афтършейв.

 

Какво да правя, за да не се порязвам толкова често?

Най-често мъжете се порязват в областта над горната устна. Затова се обръсни на останалите места и най-накрая се заеми с най-трудната част. Сложи си достатъчно крем за бръснене и след това се обръсни внимателно.

 

Каква вода да ползвам?

Топлата вода помага на космите да омекнат и да бъдат отстранени по-лесно. Затова е по-добре да се бръснеш с топла вода, но не и гореща, за да не се опариш.

 

Каква самобръсначка да ползвам?

Зависи от финансите ти. Някои момчетата предпочитат да си купуват еднодневни самобръсначки, защото им излиза по-евтино. Въпреки че са за еднократна употреба, повечето ги ползват поне няколко пъти. От друга страна самобръсначките със сменящи се ножчета са по-малко ергономични и са по-удобни за хващане. Така че изборът е твой.

 

Може ли гаджето ми да използва самобръсначката ми?

По-добре не рискувай, защото не е хигиенично и може да си предадете някаква инфекция. Все пак е достатъчно някой от вас да се пореже, за да се заразите.

 

Снимка: sxc.hu

 

В каква посока да се бръсна?

Бръсненето винаги се прави по посока на растежа на косъма. В противен случай рискуваш кожата ти да се зачерви и да се сдобиеш с десетки обърнати косъмчетата и пъпки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия