Нова мода сред американците – инхалиране с алкохол

2013-01-16 20:45:00
Нова мода сред американците – инхалиране с алкохол
Снимка: vaportini.com

В нова мода сред младежите в САЩ се е превърнало инхалирането с алкохол с помощта на иновативно устройство, продаващо се свободно онлайн срещу едва 35 долара, алармира в. “Daily Mail”.

 

 

Принципът на работа на изобретението, носещо името Vaportini, е изключително прост – той функционира като обикновен изпарител, който загрява сипания в него алкохол и освобождава образуваните пари, така че да могат да бъдат вдишани със сламка.

 

За разлика от приема на алкохол по нормален начин, при който 10% от концентрата се абсорбират в стомаха, а 85% - в тънките черва, при инхалирането със спиртните течности алкохолните пари навлизат в белите дробове и оттам – директно в кръвния поток. В резултат на това чувството за опиянение се появява много по-бързо, а опасността от интоксикация е много по-голяма.

 

Родителите на тийнейджъри в САЩ се чувстват най-притеснени от Vaportini. Устройството се продава онлайн на ниска цена и всеки може да го закупи, без значение от възрастта си. Това означава, че дори непълнолетни лица могат безпроблемно да се сдобият с алкохолния инхалатор.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
umri
преди 11 години

Тва треа се пробва.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия