Шокиращо: младежи се напиват с дезинфектант за ръце

2012-04-28 18:13:00
Шокиращо: младежи се напиват с дезинфектант за ръце
Снимка: sxc.hu

Американски тийнейджъри положиха основите на нова „мода”, която успя да шокира родителите и обществото, пише OddityCentral.

 

През последните няколко седмици зачестяват случаите на младежи, постъпили в токсикологично отделение с алкохолно натравяне поради пероралното приемане на дезинфектант за ръце.

 

 

Оказва се, че изобретателните тийнейджъри, които все още не са навършили възрастта за употреба на алкохол, която на територията на САЩ е 21 години, са намерили изключително лесен начин все пак да се докопат до спиртния концентрат.

 

Много хора не са наясно, че дезинфектантите за ръце обикновено съдържат над 60% етилов алкохол. В интернет пък е пълно с инструкции за това как той най-бързо и лесно може да се отдели от останалите съставки на дезинфектантите.

 

Лекарите предупреждават, че само няколко глътки от  получения по този начин алкохол могат да доведат до сериозни последици и постъпване в токсикологията с натравяне. Това обаче не спира безразсъдните тийнейджъри да рискуват живота си, напивайки се с дезинфектант за ръце, който освен всичко друго е и много по-евтин от напитките с подобно високо алкохолно съдържание.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
horsefly
преди 11 години

или етилов спирт от аптеката за левче, разреден със степче и вода - ни се усеща грам алкохола, пиеш сокче и се напиваш....

antineutral
преди 11 години

Че тя тая "нова" мода не е никак нова и е въведена от руснаците доста по-рано :)

berrynia
преди 11 години

само давате идеи


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия