Мирисът на малини топи килограми

2013-01-12 13:32:00
Мирисът на малини топи килограми
Снимка: sxc.hu

Мирисът на малини може да се окаже безценен помощник в отслабването. Хиляди американци са полудели по хранителни добавки, съдържащи ароматните съединения на червения плод, надявайки се, че най-накрая ще успеят да се отърват от излишните си килограми, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Ароматът на малините се дължи на специфични кетони, които се съдържат в малки количества в пресните плодове. Той обаче може да се синтезира по изкуствен начин, а получените чрез този метод ароматни съединения се използват широко в козметичната индустрия.

 

Американско изследване, проведено в лабораторни условия с опитни мишки, неотдавна доказа, че кетоните на малините повишават нивата на хормона адипонектин, който регулира обмяната на веществата. Високите нива на споменатото вещество в организма пък по съвсем естествен начин водят до намаляване на мастните депа в клетките.

 

Изглежда, че малините са не само вкусни, но и полезни в борбата с излишните килограми. Макар и през зимата да е трудно да си ги набавим, можем да се задоволим и с крем за ръце с техния аромат.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Horrificus
преди 11 години

molq koito pishe tezi statii, ochevidno s IQ pod 10, da spre da gi pishe, vsichki jurnalisti sa glupaci, mrete v ***

Al3ksandra
преди 11 години

Браво!!! Статията ми харесва, дойде ли им сезона, ще се отям макар че на мен ми трябва нещо за точно обратното! :D

DownloadVirus
преди 11 години

....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия