Яжте повече плодове и зеленчуци, за да сте здрави и щастливи

2012-10-16 19:30:00
Яжте повече плодове и зеленчуци, за да сте здрави и щастливи
Снимка: sxc.hu

Всички ние знаем колко полезна е редовната консумация на плодове и зеленчуци. Тъй като са пълни с витамини, те оказват благотворно въздействие върху здравето на всеки човек. Сега обаче стана ясно, че това далеч не единственият плюс на честата консумация на плодове и зеленчуци – оказва се, че тя води и до значително подобряване на настроението, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно британско проучване.

 

 

За да стигнат до това заключение, специалистите провели изследване с участието на 80 000 души на различна възраст. Всички те трябвало да записват какво количество плодове и зеленчуци консумират всеки ден. След известен период от време участниците трябвало да оценят нивото на своето щастие и удовлетвореността си от живота по скалата от 0 до 10.

 

Оказало се, че хората, които приемат по 7-8 малки порции плодове и зеленчуци всеки ден, могат да се похвалят средно с около един пункт по-високо щастие от онези, в чиито дневни менюта почти не присъстват подобни съставки.

 

Въпреки че все още нямат категорично обяснение на наблюдаваното явление, учените смятат, че антиоксидантите в плодовете и зеленчуците спомагат за намаляването на стреса и подобряването на настроението. 

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия